popravni

Velež protiv Želje za iskupljenje: "Ono u Vitezu nije prava slika"

Sport / Nogomet | 04. 03. 2016. u 19:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež će ove sezone ispasti iz lige i to je u ovom klubu svima jasno. Međutim, od trenutka kada su riješili, barem privremeno, svoje egzistencijalne probleme u Veležu su odlučili da u nastavku ove sezone odigraju najbolje što mogu i da se ne osramote.

U prvom kolu proljetnog dijela nisu uspjeli u namjeri. Vitez je ponizio Rođene razbivši ih sa 6:0.

'Trema je učinila svoje, pogotovo kod igrača koji su se prvi put susreli s premijerligaškim nogometom. Probali smo ih osloboditi treme, da odigraju bez pritiska, jer rezultat nam nije bio primaran. Međutim, to je bilo jače od njih', kaže trener Veleža Zijo Tojaga, dodavši kako su ovako visoki porazi nedopustiv, čak i s ovakvim sastavom.

'Vitez jeste puno kvalitetniji, no moglo je biti više borbenosti i trčanja s naše strane. Neke golove primili smo iz pogrešaka ili iz običnih pehova, ali ovo je prevelik rezultat i ne želim da se više ponovi ovako nešto'.

Velež će u ovom dijelu sezone biti autsajder protiv svake ekipe i u svakom kolu. Ta uloga pogotovo će biti izražena u subotu kada u Vrapčiće stiže pojačani Željezničar. Ipak, Tojaga vjeruje da će se njegovi igrači htjeti dokazati svojim navijačima, koji su ih došli podržati i u Vitezu.

'Znamo tko nam dolazi. Željezničar će sigurno imati želju da nastavi s pobjedama i da nakon Širokog Brijega produži seriju pobjeda. Naš je cilj da im pokušamo pružiti što jači otpor, i da popravimo dojam iz prvog kola. Želimo da pokažemo da ono u Vitezu nije bila prava slika ekipe. Ali isto tako, imamo veliku obavezu prema našim navijačima koji su nam pružili veliku podršku. Mlađim igračima to puno značio', zaključio je Tojaga.

Velež je u ovoj pauzi doveo dvojicu novih igrača, Novu Papaza i Damira Rovčanina, ali zbog kasne registracije nijedan neće moći nastupiti protiv Željezničara.

Susret u Vrapčićima igra se u subotu 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close