Ipak se igra

Velež protiv svog bivšeg trenera, Rođeni posljednji put domaćini u Gabeli

Iako je bilo govora da će iz Veleža tražiti odgodu utakmice sa Sarajevom, zbog navodnog trovanja hranom Veležovih igrača, derbi sa Sarajevom ipak će se igrati.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2022. u 08:13 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odgode neće biti, Velež će dočekati Sarajevo danas u Gabeli i zatvoriti 11. kolo. Derbi se igra u ranijem terminu na radni dan (16 sati) jer je dan ranije svoju utakmicu igrao i GOŠK.

Da se igra na Veležovom stadionu vjerojatno bi bio pun i bilo bi zanimljivo kako bi Veležovi navijači dočekali Feđu Dudića koji je ljetos iznenada napustio Rođene i otišao u Sarajevo.

Ovako će Velež opet igrati u Gabeli, ali nadaju se i posljednji put, jer njihov stadion blizu je završetka postavljanja terena i iduća utakmica, nakon pauze, mogla bi biti na njihovom terenu.

"I dalje nema Blagojevića, Radovca, Pavića, mladih Muminovića i Sijamije. Oni su i dalje izvan kadra, ali poslije ove utakmice slijedi reprezentativna pauza i neki od njih sigurno će se vratiti za iduću utakmicu, svi se nadamo u Vrapčićima", poručio je uoči ovog derbija Aldin Mulaosmanović, pomoćni trener Amara Osima.

I stručni stožer Veleža sigurno je odahnuo u posljednje vrijeme, jer nakon onih poraza od Leotara i Sloge stigla su dva derbija s Tuzlom i Borcem i osvojena četiri boda. Sada je pritisak puno manji nego je bio prije neka tri tjedna.

"Čeka nas utakmica starih rivala, nadam se da će biti kvalitetna, a uvjeren sam da će biti dobar ambijent. Mi ulazimo u derbi nakon dva teška gostovanja, dva teška puta također, gdje smo se energetski prilično potrošili. Ali, imali smo vikend da se odmorimo i kvalitetno pripremimo", dodao je Mulaosmanović.

Derbi se igra u 16 sati, a prijenos je na Moja TV.






Kopirati
Drag cursor here to close