Zaostale utakmice

Još jedno razočaranje za Velež, Tuzla sigurna protiv Posušja

Danas su odigrane dvije zaostale utakmice u Premijer ligi BiH, obje iz drugog kola i obje su se igrali na zamjenskim stadionima.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2022. u 19:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Velež je još jednom razočarao svoje navijače odigravši 1:1 s konjičkim Igmanom. Debitant u Premijer ligi, zato počinje pokazivati da nije zalutao u Premijer ligu, jer je Igman u susretima s favoriziranim Sarajevom i Veležom uzeo čak četiri boda.  

Velež je u Gabeli poveo jako rano, igrala se sedma minuta kada se Nermin Haskić najbolje snašao u šesnaestercu domaćina i iz blizine pogodio za 1:0. Ipak, nakon primljenog gola gosti iz Konjica nisu se predavali.

Imali su dvije dobre prilike preko Durakovića i Anela Hebibovića. U 29. minuti Velež je mogao do 2:0, no udarac Antonija Pavića pogodio je vratnicu.

I onda u 36. minuti Igman je izjednačio. Smušenost obrane Veleža kaznio je Demir Jakupović pogodivši za 1:1.

Tuzla City je svoju utakmicu igrala u Srebreniku gdje nije imala problema protiv Posušja (3:0). Domaći su poveli u 21. minuti. Nakon što je srušen Demir Mehidić Tuzla je dobila jedanaesterac.

Luka Kukić je obranio udarac Ante Hrkača s bijele točke, no na loptu je natrčao Mehidić i pogodio za 1:0. Pitanje pobjednika otklonio je Salko Nargalić pogodivši za 2:0.

Isti igrač postavio je konačnih 3:0 golom u sudačkoj nadoknadi.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close