derbi kola

Velež i Borac po vrućini i uz TV prijenos

Sport / Nogomet | 01. 08. 2015. u 09:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža dočekat će danas banjalučki Borac u okviru 2. kola Premijer lige BiH. Barem po imenima protivnika ovo bi trebao biti derbi kola.

Stoga će utakmicu prenositi i državna televizija, koja je odredila termin od 17 sati što će otežati posao igračima, s obzirom na nesnosne mostarske vrućine.

Obje ekipe ulaze nakon što su uzele barem bod u prvom kolu, s tim da je Velež u završnici ispustio sva tri kod Slavije, a Borac je pobijedio Željezničar.

“Bit će nekoliko promjena u odnosu na zadnju utakmicu sa Slavijom. Što se Borca tiče, radi se o mladoj i poletnoj ekipi, a mi ćemo na to pokušati odgovoriti iskustvom. Moramo biti koncentrirani i čvrsti, jer još uvijek nismo u idealnoj formi i očekujem da ćemo u optimalnoj biti oko četvrtog kola. No, možemo do pobjede ako ispunimo sve obaveze”, kazao je trener Veleža Dželaludin Muharemović.

Borac je tradicionalno nezgodan protivnik Veležu, iako se to po statistici ne bi dalo zaključiti, jer u zadnjih sedam utakmica Rođeni su četiri puta izašli kao pobjednik.

“U ovom susretu očekujemo pobjedu. Znamo da Borac ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, ali to nas ne zanima previše. Igrat ćemo svoju igru i pokušati doći do prve pobjede u prvenstvu. Vjerujemo da ćemo uz pomoć naših navijača i maksimalnim zalaganjem i htijenjem svih nas doći do željenog cilja”, istaknuo je povratnik u momčad Veleža Samir Merzić.

Kopirati
Drag cursor here to close