Posušje na stadionu Rođeni

Velež čeka Posušje: "Navijači da nagrade momke za finale Kupa"

U posljednjoj utakmici 27. kola Velež će danas (18 sati, Moja TV) u Mostaru dočekati Posušje.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2022. u 09:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok je Posušju svaki bod od sada do kraja prvenstva zlata vrijedan u borbi za ostanak, za Velež je prvenstvo praktično gotova priča. Ulaskom u finale Kupa BiH došli su blizu svog cilja, da ponovno izbore Europu.

Ipak, do finala ima skoro četiri tjedna, pa trener Feđa Dudić namjerava tih pet prvenstvenih utakmica do susreta u Zenici sa Sarajevom iskoristiti kako bi držao momčad u natjecateljskom ritmu, a istovremeno sačuvao svježinu igračima.

"Iskoristit ćemo ove utakmice, kao i ovu s Posušjem u ponedjeljak, da neke odmorimo, drugima damo šansu, kako bi do 19. svibnja imali 16 igrača na koje ozbiljno računamo, pa da u slučaju, ne daj Bože, ozljeda ili kartona, ne kukamo nego imamo balansiranu momčad", kaže trener Veleža Feđa Dudić.

Rođeni su Posušje oba puta dobili ove sezone, u Mostaru je bilo 2:0, a u Posušju 4:2, no ovo je sada posve drugačija momčad. I bit će to treći trener s kojim se Velež susreće.

"Od dolaska Tonija Karačića na mjesto trenera vidim napredak u njihovoj igri, a uostalom nemaju ni poraza u tim utakmicama. Analizirali smo ih, defanzivno su jako dobri. Nisu protivniku dozvolili ništa u postavljenoj igri, protiv Širokog su primili gol iz kontranapada. Zato nas očekuje zahtjevna utakmica, ali igramo kući i probat ćemo nametnuti svoj ritam. Očekujem i navijače da dođu u što većem broju, da nagrade ove momke za dobre rezultate u zadnje vrijeme, a mi ćemo se odužiti dobrom partijom", dodao je Dudić.

Šef struke Rođenih imao je tijekom vikenda problema s ozljedama. Ovčina, Haskić, Anđušić i Brandao radili su po posebnom programu, ali protiv Posušja zaigraju neki od njih.

Kopirati
Drag cursor here to close