Hendikepirani

Velež bez pola ekipe na Koševu

Sport / Nogomet | 22. 03. 2014. u 14:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog vikenda, u okviru 22. kola Premier lige, mostarski Velež uzeo je vrijedan bod na gostovanju, odigravši 0:0 s Borcem u Banjoj Luci. No, cijena tog boda bila je skupa - gosti su je platili s četiri igrača.

Naime, Škaljić i Blagojević su se ozlijedili, a Letić i Merzić zaradili kartone zbog kojih će propustiti ovo kolo. Dodamo li tom popisu Jankovića i Ramovića koji su ozlijeđeni od ranije, dobit ćemo brojku od šest igrača Veleža na koje trener Nedim Jusufbegović neće moći računati u sljedećem susretu – jednom od derbija 23. kola, sudaru Sarajeva i Veleža na Koševu.

“Svakako da smo hendikepirani, jer svi oni su u prvom sastavu ili blizu njega. Oni će nam nedostajati, ali imamo još igrača u kadru. Imam puno povjerenje u sve njih i ne idemo s bijelom zastavom na Koševo”, kaže Jusufbegović.

Već četiri utakmice ovog proljeća Velež ne zna za poraz, a u gostima nije poražen još od listopada prošle godine. Zanimljivo, zadnji poraz na strani doživio je u Sarajevu, od Željezničara, a sada gostuje kod Sarajeva koje je napokon pobijedilo ovog proljeća.

“Sarajevo je u svim ovim utakmicama dobro igralo, ali nije ih pratio rezultat. I da smo kompletni oni bi bili favoriti. Po meni će voditi glavnu riječ u ostatku sezone jer daleko su najbolja ekipa”, dodao je Jusufbegović.

Sarajevo i Velež utakmicu 23. kola BH Telecom Premier lige igrat će u nedjelju u 15 i 30.

Kopirati
Drag cursor here to close