Legende biraju

Većina stručnjaka vidi Modrića u idealnoj momčadi SP-a

Fabio Capello, Sven Goran Eriksson, Daniel Passarella i Arrigo Sacchi izabrali su momčad koju bi voljeli imati da su u Kataru. U sredini terena kod većine dominiraju Modrić, Casemiro i De Bruyne.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2022. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijani ne idu na SP pa se imaju vremena na miru zabavljati događjima koji mu prethode. Tako je talijanski list La Gazzetta dello Sport zamolio četvoricu poznatih nogometnih stručnjaka da izaberu idealnu momčad skorašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, a trojica od četvorice uvrstila su u svoju ekipu - Luku Modrića.

Fabio Capello, Sven Goran Eriksson, Daniel Passarella i Arrigo Sacchi izabrali su momčad koju bi voljeli imati da su u Kataru.

Capello i Eriksson sastavili su momčad u sustavu 4-3-3 s identičnom veznom linijom De Bruyne, Casemiro i Modrić.

Argentinac Daniel Passarella i Arrigo Sacchi odlučili su se za sustav 4-3-1-2. Izabrali su fascinantno skoro sve iste igrače, osim dvojice, golmana i - Modrića!

Naime, Passarella vidi Modrića u vezi s De Bruyneom i Pedrijem, isturenog Messija te Benzemu i Mbappea u napadu, dok Sacchi u vezno-napadačkom dijelu igre vidi sve isto osim što bi u sredinu veznog reda umjesto Modrića postavio Kimmicha.

"Na sredini terena presudna su tri elementa, maštovitost, za koju je zadužen De Bruyne, svježina, koju donosi Pedri te taktički osjećaj, što je Modrićeva zadaća", objasnio je Passarella svoj vezni red, prenosi HRT.

CAPPELLO (4-3-3): Courtois - Davies, Van Dijk, Marquinhos, Alexander-Arnold - Modrić, Casemiro, De Bruyne - Foden, Benzema, Mbappe

PASSARELLA (4-3-1-2: Sommer - Cancelo, Van Dijk, Konate, Alexander-Arnold - Pedri, Modrić, De Bruyne - Messi - Mbappe, Benzema

SACCHI (4-3-1-2): Courtois - Cancelo, Van Dijk, Konate, Alexander-Arnold - Pedri, Kimmich, De Bruyne - Messi - Benzema, Mbappe

ERIKSSON (4-3-3): Courtois - Shaw, Koulibaly, Van Dijk, Cancelo - De Bruyne, Modrić, Casemiro - Messi, Benzema, Mbappe

Kopirati
Drag cursor here to close