Ballon d'Or

Večeras dodjela Zlatne lopte, favorit Messi obrijao bradu

Jedna od najprestižnijih individualnih nogometnih nagrada Zlatna lopta dodjeljuje se večeras (ponedjeljak), a glavni favorit je Lionel Messi.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz Zlatnu loptu bit će dodijeljena i nagrada za najboljeg mladog igrača (Trofej Kopa) te nagrada za najboljeg golmana (Trofej Jašin).

Kao što su mnogi mediji već i objavili, Lionel Messi je najizgledniji osvajač Zlatne lopte po sedmi put u svojoj karijeri. Mnogi se ne slažu s tim izborom stavljajući u prvi plan poljskog topnika Roberta Lewandowskog kojem bi ovo bila prva Zlatna lopta.

Posljednja Zlatna lopta otišla je u Messijeve ruke 2019. godine, a on i Cristiano Ronaldo su osvojili 11 od posljednjih 12 ovih prestižnih nagrada.

Njihovu dominaciju prekinuo je hrvatski maestro Luka Modrić 2018. godine.

Glasanje za Zlatnu loptu zatvoreno je 24. listopada. Novinari širom svijeta glasali su na temelju individualnih i momčadskih nastupa igrača pritom uzimajući u obzir talent, sportski duh i cjelokupnu karijeru igrača. Uz novinare glasovali su i izbornici te kapetani reprezentacija, a kome je tko dodijelio svoj glas, saznat ćemo nakon izbora.

Svaki glasač daje glasove za svojih pet najboljih, dok glasači za trofej Kopa i trofej Jašin glasaju za tri najbolja. Naravno, igrač s najviše glasova osvaja nagradu.

Ako ste pažljivije promatrali subotnju utakmicu između između Saint-Étiennea i PSG-a, mogli ste zapaziti da se Leo Messi uredno obrijao. Messi inače obično nosi bradu, a neki tvrde da se Argentinac obrije kad su u pitanju posebne prilike... Dakle, moglo bi biti da se 'glacnuo' zbog Zlatne lopte...

Kopirati
Drag cursor here to close