La Liga

Važni bodovi: Barcelona okrenula protiv Real Sociedada

Barcelona je kao domaćin u 13. kolu Primere pobijedila Real Sociedad rezultatom 2:1. Gosti su prvi poveli, ali je Barca do poluvremena preokrenula rezultat.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2020. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je kao domaćin u 19. kolu Primera pobijedila Real Sociedad rezultatom 2:1.

Prvi pogodak postigli su gosti. u 27. minuti. Portu odigrava jako lijep dupli pas s Robinom Le Normandom i ubacuje pred sam peterac, a tamo u praznu mrežu loptu ugurava Willian Jose. Lijep gol nakon odlične akcije u kome su gosti potpuno izigrali Barcelonine igrače.

No nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 31. je minuti Leo Messi počeo stvarati nemire pred kaznenim prostorom Baska, a onda nakon niz odbijenih lopti Jordi Alba slabijom desnom nogom odlično s poludistance pogađa rašlje. Još jedan lijep pogodak.

Nije prošlo dugo ni od izjednačenja, a Barcelona je došla u vodstvo. Opet je Barca u svom stilu plela mrežu oko šesnaesterca protivnika, Messi je proslijedio na krilo za Jordija Albu. On centrirao isprva, a lopta je malo okrznuta, taman toliko da dođe na nogu potpuno sâmom Frenkieju de Jongu koji pogađa za 2:1 u 43. minuti.

Pogodak nizozemskog veznjaka morao je provjeravati VAR zbog potencijalnog zaleđa, ali pokazalo se da je situacija bila regularna.

U drugom je poluvremenu Griezmann imao nekolicinu prilika da poveća vodstvo, no Remiro na golu gostiju bio je vještiji.

U zadnjih 15-tak minuta Real Sociedad bio je vrlo blizu izjednačenja, ali nedostatak koncentracije i odlični Ter Stegen presudili su da ostna 2:1 za domaćina.

Miralem Pjanić u igru je ušao u 74. minuti umjesto Pedrija.

Barcelona je tako upisala tri boda i stigla na peto mjesto. Ovime je također ostavila Atletico Madrid na prvom mjestu, iako oba madridska kluba i Real Sociedad imaju jednak broj bodova.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close