Uoči Španjolske

Vatreni najavili finale: "Imamo svoju šansu"

"Španjolci nemaju više tog iskustva, dogodila se smjena generacija. Kvalitetni su, ali dolaze mlađi igrači i trebat će im neko vrijeme za prilagodbu. Imamo više iskustva, to je sigurno jedna od naših prednosti", kazao je Ivanušec.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Ivanušec i Martin Erlić najavili su finale Lige nacija između Hrvatske i Španjolske, koje se igra ove nedjelje od 20:45 na De Kuipu u Rotterdamu.

Nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo u Katru, Ivanušec je odigrao sjajnu polusezonu u Dinamu i zaslužio poziv izbornika Zlatka Dalića. Jako je dobro radio na treninzima u Rijeci i tako dobio priliku od prve minute protiv Nizozemske, prenosi Gol.hr

"Dobro je to izgledalo"

Upisao je asistenciju za Pašalićev pogodak i dobro surađivao s Ivanom Perišićem na lijevoj strani terena:

"Ponosan sam na to koliko sam se uspio dići i vratiti. Sad je bila asistencija, moramo samo tako dalje nastaviti. Dobro je to izgledalo, analizirali smo njihovu desnu stranu i Dumfriesa. Imali smo dobru komunikaciju cijelo vrijeme", rekao je Ivanušec pa dodao da je lijepo igrati s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem od kojih se može puno toga naučiti.

U finalu će s desne strane, umjesto Dumfriesa, sada prijetiti Jesus Navas:

"Dumfries i on su slični igrači. Dumfries je malo življi. Ovo je razina gdje su svi kvalitetni igrači".

Kratko se osvrnuo na polufinalnu utakmicu Španjolske i Italije:

"Španjolci su se pokazali kao bolja ekipa, idemo ih dobro analizirati i pripremiti se za finale. Imamo svoju šansu, siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako pokažemo ono što smo pokazali protiv Nizozemske, imamo šanse za zlato", kazao je pa dodao:

"Španjolci nemaju više tog iskustva, dogodila se smjena generacija. Kvalitetni su, ali dolaze mlađi igrači i trebat će im neko vrijeme za prilagodbu. Imamo više iskustva, to je sigurno jedna od naših prednosti".

"Nismo se pripremali za to"

Otkriva Ivanušec da se još nije čuo s Danijem Olmom, koji je stigao sa španjolskom izabranom vrstom na završni turnir Lige nacija.

Još jedan Hrvat borit će se titulu, Antonio Plazibat koji ima važnu borbu u Rotterdamu. Naš borac iznenadio ih je sjajnom porukom podrške pred utakmicu protiv Nizozemaca:

"Pratim borilačke sportove, želim mu da dođe do pobjede, kao i mi. Ne znam tko će ići u dvoranu, mi moramo odmarati. To će Savez odlučiti", rekao je se osvrnuo na pitanje novinara vježbaju li penale:

"Ostanemo pucati penale poslije svakog treninga, ali nismo se pripremali za to. Ako treba izvesti penal, nema problema".

Nakon Ivanušec, pred novinare je izašao Erlić koji je kratko komentirao Španjolce:

"Mladi su, talentirani, možda i nekome nepoznati. To je najgore, kada ne poznaješ igrača. Dobro ćemo ih analizirati, napravili su revoluciju u nogometu. Idemo ovo najbolje moguće odraditi, trebamo uživati u nogometu i završiti sezonu na najbolji mogući način".

Naravno, pričalo se i o neumornom kapetanu Luki Modriću, koji jako dobro poznaje Španjolce:

"Nismo razgovarali o njima, imamo trening pa ćemo međusobno popričati. Luka zna kako tko igra i pomoći će nam. Nisam nikad igrao takvu utakmicu, gdje su suparnički navijači skandirali nekom našem igraču. Luka to zaslužuje, najmanje što može dobiti. Nadam se da ćemo svi skupa još uživati u tome", zaključio je Erlić.

Kopirati
Drag cursor here to close