Tuzla City - Sloboda

Varešanović optimist uoči gradskog derbija

Varešanović je rekao da su reprezentativnu stanku iskoristili za mini pripreme u Etno selu Stanišići.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2019. u 12:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Derbi protiv Slobode više je od igre, tako je i kad se radi o derbijima u Sarajevu, Mostaru i drugdje. Veliki naboj vlada pred utakmicu, a nama je to samo dodatni motiv da odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezulat'', rekao je na konferenciji za novinare trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović, pred subotnji gradski derbi na Tušnju.

Rekao je da su reprezentativnu stanku iskoristili za mini pripreme u Etno selu Stanišići.

''Odradili smo osam treninga u sedam dana i odigrali jednu kvalitetnu pripremnu utakmicu. Momčad raste iz dana u dan. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu pa će tako biti i protiv Slobode, koju veoma respektiramo, ali vjerujem u svoju momčad'', dodao je Varešanović.

Kazao je da su svi igrači na raspolaganju, osim Kostića i Nukića, koji su na rehabilitaciji.

Tuzla City će na subotnjoj utakmici domaćim navijačima predstaviti svoje pojačanje, a radi se o bivšem reprezentativcu BiH i igraču Sarajeva i Širokog Brijega Ivanu Sesaru.

''U Stanišiću smo dobro radili, dobro smo se upoznali, šef je odredio zadatke, a na nama je da ih ispoštujemo. Vlada veliki naboj pred utakmicu, ali to je dodatni motiv. Cijenimo Slobodu, ali ako sve ispoštujemo kako smo dogovorili i zalaganje bude na razini, očekujemo dobar rezultat'', kazao je ovom prilikom Ivan Sesar.

Utakmica Tuzla City - Sloboda igra se u subotu od 16:00 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close