Premijer liga BiH

Varešanović: Neka Sarajevo titulu slavi protiv Zvijezde 09, a ne protiv nas

''Sarajevu od srca želim da osvoji titulu, ali ne u Banovićima. Neka je osvoje na Koševu protiv Zvijezde 09'', rekao je Varešanović.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pred nama je najznačajnija utakmica sezone i protiv Sarajeva ulazimo u meč s namjerom da proslavimo pobjedu'', rekao je trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović na konferenciji za novinare u Tuzli.

Susret se igra na stadionu Budućnosti u Banovićima, jer na Tušnju u isto vrijeme igra Sloboda protiv Krupe, ekipe od koje Varešanovićeva ekipa pokušava pobjeći na ljestvici, spašavajući svoj status u premijerligaškom društvu.

''Pred nama je najznačajnija utakmica sezone i meč protiv Sarajeva u kojem želimo proslaviti pobjedu i definitivno osigurati opstanak. Protivnika poštujemo, ali smo spremni ići na pobjedu. Sarajevu od srca želim da osvoji titulu, ali ne u Banovićima. Neka je osvoje na Koševu protiv Zvijezde 09'', rekao je Varešanović.

Nije govorio o stanju u ekipi i igračima s kojima želi ''oboriti na koljena'' tim u kojem je ponikao i stekao afirmaciju.

''Igrat će najspreminiji i koji će dati sve od sebe da dođemo do tri boda'', naglasio je trener tima iz Simin Hana.

U nekim varijantama Tuzla City bi ostao u ligi i s porazom, ali ako Sloboda pobijedi Krupu. Ali, u klubu kažu da ne kalkuliraju s rezultatima drugih ekipa, nego misle samo na duel s vjerovatnim novim prvakom države.

''Sarajevo je najteži mogući protivnik, ali smo i mi svjesni da pobjedom rješavamo sve svoje probleme. Imamo smjernice kako se trebamo postaviti protiv budućeg prvaka i znamo što treba uraditi da bismo došli do pobjede'', pun optimizma rekao je prvi strijelac ekipe, Vojo Ubipaprip.

Utakmica Tuzla City – Sarajevo igra se sutra u Banovićima od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close