Sve pod liver

VAR nije u vinklo: Kineski suci ocjenjivali zaleđe listom papira!?

Naime, kako bi provjerili potencijalno zaleđe gostujućeg tima, suci u VAR sobi koristili su se manualnom metodom - liniju su povlačili uz pomoć A4 lista papira.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2019. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Kinezi su zadnjih godina zaluđeni nogometom

Ekspanzija modernih tehnologija nije, naravno, zaobišla ni Kinu. Kinezi ne samo da drže korak s vodećima u oblasti razvoja novih tehnoloških rješenja, nego su i u sportu među prvima koji primjenjuju nova tehnička pomagala.

Video asistent (VAR) Kinezi koriste već i u drugoj ligi, a o elitnom razredu kineskog nogometa da se i ne govori!

Ipak, da ljudsko oko često ne vjeruje tehnologiji, ljubitelji nogometa uvjerili su se na nedavno odigranoj utakmici između drugoligaša Shanghai Shenxin i Heilongjiang Lava. Naime, kako bi provjerili potencijalno zaleđe gostujućeg tima, suci u VAR sobi koristili su se manualnom metodom - liniju su povlačili uz pomoć A4 lista papira.

Na taj način je sudac na ekranu napravio jasnu liniju koja ne podliježe optičkim varkama, barem što se tiče njega i kolega koji s njim sjede.

Papir je na koncu izmjerio sljedeće: bilo je zaleđe, pogodak ne vrijedi!

Ovu utakmicu je inače Shanghai dobio rezultatom 2:1, ali to će zanimati malo koga izvan Kine. Način ''mjerenja'' zaleđa je pak postao viralan diljem svijeta.

Video: VAR offside decision with a piece of paper [China League One]
Kopirati
Drag cursor here to close