Oranje u očaju

Van Gaal: Zašto igrati za treće mjesto?, Robben: Argentina nije zaslužila

Sport / Nogomet | 10. 07. 2014. u 11:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal nakon poraza na jedanaesterce od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako ne vidi smisao u igranju utakmice za treće mjesto.

"Mislim kako se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, a to govorim već 10 godina. Nije pošteno da mi imamo jedan dan manje za oporavak od našeg protivnika, ali najgore je što jedna momčad koja je stigla jako daleko u natjecanju može turnir završiti s dva poraza u nizu. Tako možete otići kući kao gubitnici iako ste imali odličan nastup. Zato se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, jer samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka", rekao je Van Gaal.

Ponajbolji nizozemski nogometaš Arjen Robben izjavio je da Argentina nije zaslužila plasman u finale SP-a.

"Dali smo sve od sebe i zaslužili smo više od ovoga. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili, ali sada samo osjećamo bol i tugu. Argentina nije zaslužila pobjedu. Nisu imali puno prilika, a i naše su šanse bile bolje. Što se tiče finala, mislim da je Njemačka pokazala više, a i tamo imam puno prijatelja, pa se nadam da će Nijemci osvojiti naslov", kazao je Robben.

Kopirati
Drag cursor here to close