Pretrage u KBC-u Split

Van der Sar na intenzivnoj njezi u Splitu, sumnja se na krvarenje u mozgu

U ovom trenutku nije poznato je li Van der Sar u bolnicu stigao nakon ozljede glave ili nakon što mu je pozlilo.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2023. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni nizozemski golman Edwin van der Sar (52) trenutno se nalazi na pretragama glave u KBC-u Split, na Odjelu intenzivne njege. Dalmatinski portal saznaje, a prenosi Index.hr, da je onamo zaprimljen nakon krvarenja u mozgu i da je zadržan na promatranju. U bolnicu je stigao u pratnji supruge Annemarie.

U ovom trenutku nije poznato je li Van der Sar u bolnicu stigao nakon ozljede glave ili nakon što mu je pozlilo.

Oglasio se i Ajax, u kojem je Van der Sar radio kao sportski direktor.

"U petak je Edwin van der Sar imao krvarenje u mozgu. Trenutno je u bolnici na intenzivnoj njezi i u stabilnom stanju. Kad budemo imali konkretnih informacija, javit ćemo ih. Svi želimo Edwinu brz oporavak. Mislimo na tebe", poručili su iz nizozemskog kluba.

Poruke podrške poslali su i engleski klubovi Manchester United i Fulham, za koje je Van der Sar nekad branio. "Šaljemo ti ljubav i snagu", poruka je Uniteda, s kojim je Nizozemac svojedobno osvojio Ligu prvaka.

Podsjetimo, tijekom igračke karijere Van der Sar je bio jedan od glavnih igrača strašne Ajaxove generacije iz 90-ih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka. S Manchester Unitedom je kasnije osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine te stekao status legende u oba kluba. Igrao je još za Juventus i Fulham te je s oba kluba osvojio Intertoto kup.

Krajem svibnja napustio je funkciju direktora u Ajaxu. Na toj je poziciji u svom matičnom klubu proveo 11 godina, a otišao je dvije godine prije isteka ugovora. Tijekom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj, a 2018. dosegnuo je i polufinale Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close