Odbio mjesto izbornika

Vaha otkrio: "Za mene je nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banja Luci i Mostaru"

"Ne mogu ja biti hipokrit, to je moja država, vjerojatno će me tu sahraniti, ali to ne mogu prihvatiti. Znate kakva je polarizacija, nacionalna i vjerska, to je nemoguće i što da me netko proziva, ja sam bio u tom ratu."
Sport / Nogomet | 20. 10. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš i trener Vahid Halilhodžić ni ove jeseni nije stigao na selektorsku poziciju, iako su se mnogi nadali. Halilhodžoć je otkrio kako je "politički bilo nemoguće da preuzme reprezentaciju".

"Predsjednik Vico Zeljković je tražio da popije kavu sa mnom, trebao je doći u Dubrovnik. Bio je dogovor da se čujemo, a mene je zvalo desetine novinara s ovog područja i ja sam im svima rekao da je to obična kava, nemojte očekivati više od toga jer ja znam koliko je kompleksna politička situacija u BiH. Za mene je nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banja Luci i Mostaru", rekao je Vaha te nastavio.

"Ne mogu ja biti hipokrit, to je moja država, vjerojatno će me tu sahraniti, ali to ne mogu prihvatiti. Znate kakva je polarizacija, nacionalna i vjerska, to je nemoguće i što da me netko proziva, ja sam bio u tom ratu, ja sam se za tu državu borio, dao sve što sam imao i na kraju su sve opljačkali, ali to je moja država, kakva je, takva je", rekao je Vahid Halilhodžić te dodao da je zbog toga odbio poziv.

"Politički bi bilo nemoguće da dođem. Jednom sam rekao da moraš za pomoćnike uzeti hodžu, popa i fratra da zadovoljiš konsenzus politički. Meni je žao što BiH ne napravi veći rezultat, vidite što Hrvatska radi, vi ste svi ponosni na nju. Vi niste svjesni koliko je ta selekcija po čitavom svijetu proslavila tu državu zahvaljujući nogometu", poručio je Halilhodžić u razgovoru za Dulist podcast.

Video: Dulist podcast #2 Vahid Halilhodžić Vaha otkriva vraća li se na trenersku klupu!
Kopirati
Drag cursor here to close