Bez najveće zvijezde

Vaha nije pozvao Ziyecha

"Njegovo ponašanje u posljednja dva meča, posebno u posljednjem, nije bilo ponašanje reprezentativca koji kao lider u timu mora biti pozitivan uzor. Došao je kasno i nakon toga je čak odbio da radi" pojasnio je Vaha
Sport / Nogomet | 23. 12. 2021. u 17:09 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

On je taj koji ne popušta. Izbornici prije njega su također imali problema s Hakimom Ziyechom, ali je većina znala popustiti u određenom trenutku. Vaha nije. Za predstojeći Afrički kup nacija, Vahid Halilhodžić, prvi čovjek na klupi Maroka objavio je spisak na kojem nema Hakima Ziyecha.

Zato je umjesto njega pozvan talentirani Barcin Abdessamad Ezzalzouli ili, kako ga pojednostavljeno pišu u Europi, Ez Abde. Jedan od razloga zbog koji je Ziyech ostao bez poziva leži u činjenici da je glumio je ozljedu kako ne bi ulazio u igru u prijateljskoj utakmici protiv Gane 8. lipnja u 68. minuti. Nije se htio zagrijavati kad mu je rečeno da će startati s klupe, barem je tako tvrdio Halilhodžić.

"Njegovo ponašanje u posljednja dva meča, posebno u posljednjem, nije bilo ponašanje reprezentativca koji kao lider u timu mora biti pozitivan uzor. Došao je kasno i nakon toga je čak odbio da radi. Nije imalo smisla raspravljati o tome poslije, ja sam kao trener odgovoran.Za mene je reprezentacija iznad svega, nitko je ne može držati kao taoca. Prvi put u mojoj trenerskoj karijeri vidio sam reprezentativca koji ne želi da trenira i tvrdi da je povrijeđen, iako su testovi pokazali da može igrati. Neću to tolerirati" pojasnio je tada Halilhodžić.

Vaha ga je prekrižio već za rujan i sad nije bilo oprosta, međutim ovaj potez nije naišao na odobravanje čelnika i trenera Barcelone Xavija koji u ovom periodu ima velikih problema s ozljedama. Jedan je od nositelja novog vala igrača na koje računa novi šef katalonskog giganta i ove sezone već je skupio sedam nastupa u La Ligi uz jedan gol kraj svojeg imena. Silom prilika postao je jedan od njegovih ključnih ljudi i bez njega će sad biti mjesec dana.

Maroko je u svojoj povijesti samo jednom osvojio Afrički klub nacija sada već davne 1976. godine, dok je 2004. godine igrao u finalu. Naredne godine će se Maroko naći u skupini s Ganom, Gabonom i Komorima.

Kopirati
Drag cursor here to close