Kup BiH

Uzvrati Kupa: Klis traži častan oproštaj, Sarajevo strepi od Tuzle

Danas će se igrati uzvratne utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojima će Sarajevo i Borac braniti prednost iz prvih susreta.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2021. u 08:49 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo brani 1:0 iz prve utakmice kod Tuzla Cityja, no momčad Vinka Marinovića je u velikoj krizi i sigurno da njihovi navijači nisu spokojni uoči uzvrata.

S dva uzastopna poraza od Veleža i Borca Sarajevo je kompromitiralo svoju lagodnu poziciju na vrhu Premijer lige, pa bi eventualno ispadanje prije finala Kupa izazvalo nove potrese.

Tuzlaci, s druge strane, zaostaju sedam bodova za pozicijama koje vode u Europu, pa im je Kup realnija opcija.
 
U drugoj utakmici polufinala jasnija je slika. Borac ima 4:1 iz prve utakmice protiv drugoligaša Klisa i danas bi u Mostaru trebao potvrditi prolaz u finale. Ekipa iz Buturović Polja predstavila se odlično u prvoj utakmici, no igranje u ritmu srijeda-subota ostavilo je traga na ovom poluamaterskom kolektivu.
 
Dvojica igrača, Velid Kozić i Mirsad Hakalović doživjeli su teške ozljede, a u zadnja dva ogleda u Drugoj ligi Federacije BiH, protiv Brotnja i Rame, Klis je uzeo samo bod.
 
Borac bi tako trebao potvrditi prolaz dalje, iako je trener Marko Maksimović najavio da će odmoriti neke igrače, jer ga za vikend čeka važna utakmica sa Širokim.
 
 
Utakmica između Klisa i Borca igra se u Mostaru od 15 sati, a u Sarajevu počinje u 17. Obje su u izravnom prijenosu na Areni.
Kopirati
Drag cursor here to close