UEFA Europa League

Uz nekoliko iznenađenja započeo rasplet u Europskoj ligi

Arsenal je u sjajnom susretu u Pireju pobijedio Benficu sa 3:2, prošavši dalje nakon što je prvi susret završio 1:1. Napoli je pobijedio Granadu sa 2:1, ali to nije bilo dovoljno jer su Španjolci u prvom susretu slavili sa 2:0.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2021. u 22:08 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rangersa izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su uzvratnom susretu 16-ine finala pobijedili Antwerpen sa 5:2, potvrdivši pobjedu 4:3 iz prve utakmice.

Nakon što je u prvom susretu zabio dva gola, hrvatski reprezentativac Borna Barišića opet se upisao među strijelce. I to opet s bijele točke, pogodivši za 4:2 u 79. minuti.

Iznenađujuće su iz natjecanja ispali nogometaši Hoffenheima, a u neku ruku i Lillea, vodeće ekipe francuskog prvenstva.

Nakon što je prvi susret između Moldea i Hoffenheima završio 3:3, Norvežani su u uzvratu slavili sa 2:0 priredivši veliko iznenađenje.

Podsjećamo, Hoffenheim je sve mogao riješiti već u prvoj utakmici, vodio je 3:1 i imao kazneni udarac za 4:1, no Dabbur je promašio, da bi Molde do kraja susreta uspio izjednačiti na 3:3.

U uzvratu se očekivala lagana pobjeda njemačkog sastava, no gosti su slavili sa 2:0, a oba gola zabio je Ulland Andersen (20, 90+5).

Ajax je u uzvratu pobijedio Lille sa 2:1 ponovivši rezultat iz prve utakmice.

Lille je već u petoj minuti imao sjajnu priliku, Xeka je pucao, a s gol crte je izbio Martínez. Domaćin je poveo u 15. minuti golom Davyja Klaassena na ubačaj Dušana Tadića.

U 29. minuti moglo je biti 2:0, Devyne Rensch je primio sjajan pas i izašao jedan na jedan s golmanom, ali je Mike Maignan odlično reagirao.

Lille je izjednačio u 78. minuti golom Yazicija iz kaznenog udarca, no Neres je u 88. minuti zabio za domaćih 2:1.

Nakon gostujuće pobjede 2:0, Villarreal je i kod kuće porazio RB Salzburg, ovaj put sa 2:1.

Berisha je zabio za goste u 17. minuti, no Gerard Moreno (40, 89-11m) je s dva gola okrenuo rezultat. Za austrijski sastav je od 60. minute zaigrao Luka Sučić koji je u 77. minuti imao lijepu priliku, no pucao je desno pored gola.

Arsenal je u sjajnom susretu u Pireju pobijedio Benficu sa 3:2, prošavši dalje nakon što je prvi susret završio 1:1.

"Topnici" su poveli, Benfica je potom okrenula rezultat, da bi Arsenal s dva nova gola izborio pobjedu i prolaz.

Arsenal je poveo u 21. minuti golom Aubameyanga, no izjednačio je Diogo Goncalves fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 43. minuti.

Portugalci su u 61. minuti preokrenuli rezultat preko Rafe Silve nakon što je iskoristio katastrofalnu pogrešku Ceballosa koji je glavom vraćao loptu svom vrataru s više od 25 metara. Silva je "ukrao" loptu i mirno zabio za 2:1.

Tierney je u 67. izjednačio vrativši londonski sastav u život, da bi Aubameyang svojim drugim golom u 87. minuti donio pobjedu Arsenalu.

Napoli je pobijedio Granadu sa 2:1, ali to nije bilo dovoljno jer su Španjolci u prvom susretu slavili sa 2:0.

Napoli je poveo već u trećoj minuti preko Zielinskog, no Angel Montoro je izjednačio u 25. minuti. Fabian Ruiz je u 59. doveo Napoli u novu prednost, no to nije bilo dovoljno za prolaz.

Kopirati
Drag cursor here to close