Liga prvaka

Liverpool uništio Manchester City u 45. minuta; Barca s dva autogola slomila Romu

Barcelona slavila protiv Rome, Liverpool bolji od Cityja
Sport / Nogomet | 04. 04. 2018. u 21:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone i Liverpoola ostvarili su  uvjerljive pobjede u prvim četvrtfinalnim susretima Lige prvaka.

Barcelona je  na Camp Nou savladala  Romu sa 4:1 (1:0),  dok je Liverpool u engleskom derbiju bio bolji od Manchester Cityja sa 3:0 (3:0).

Katalonci su poveli u 38. minuti autogolom  Danielea De Rossija.  U 55. minuti domaći su povećali vodstvo novim autogolom  Konstantinosa Manolasa, a samo  četiri minuta kasnije  došli su do trećeg pogotka.  Strijelac je bio Gerard Pique.

Nogometaši Rome u nastavku su  imali nekoliko dobrih prilika, a u  80. minuti bh. reprezentativac Edin Džeko uspio je da smanji rezultat na 3:1. Nade Talijana da naprave preokret u finišu srušio je Luis  Suarez, koji je u  87. minuti postavio konačnih  4:1.

U susretu u Liverpoolu sva tri pogotka Redsi su postigli u prvom poluvremenu. Već u 12. minuti Mohammed Salah uspio je da pogodi iz kontranapada. U 20. minuti rezultat je povećao Alex Oxlade-Chamberlain snažnim udarcem sa oko 20 metara,  dok je strijelac trećeg pogotka u 31. minuti bio  Sadio Mane.

Uzvratne utakmice će se igrati 10. i 11. travnja u Rimu i Manchesteru.

Bio je to 179. međusobni susret Redsa i Građana, ali tek prvi u međunarodnim natjecanjima. Liverpool je dobio 88 utakmica, City je bio bolji u 45 susreta, a 46 je završilo bez pobjednika. U posljednjih devet međusobnih susreta Liverpool je slavio čak šest puta, uz samo jedan poraz, a dodajmo kako je Liverpool jedina momčad koja je dobila City ove sezone u prvenstvu.

Liverpool je ovom pojedom produžio niz bez europskog poraza na svom stadionu na 15 utakmica upisavši pritom 10 pobjeda. (9-5) Zadnji klub koji je slavio na Anfieldu bio je Real Madrid u listopadu 2014. (3-0)

Redsima je ovo 14. četvrtfinale u Kupu i Ligi prvaka, a u dosadašnjih 13 navrata Redsi su slavili devet puta, dok je Manchester Cityju ovo drugi nastup u četvrtfinalu LP, a u prvom pokušaju je bio uspješan. U sezoni 2015/16. preskočio je PSG, a potom u polufinalu ispali od kasnijeg pobjednika Real Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close