Ligue 1

Uvjerljiva pobjeda PSG-a, dva gola i tri asistencije Mbappea

U posljednjem susretu 30. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG se lako obračunao s Lorientom pobijedivši sa 5-1. PSG su do 21. ligaške pobjede sezone predvodili Kylian Mbappe, Neymar i Lionel Messi.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2022. u 00:15 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kylian Mbappe zabio je dva gola i upisao tri asistencije, Neymar je postigao dva, a Messi jedan pogodak.

Neymar je zabio prvi gol na utakmici u 12. minuti, Mbappe je u 28. minuti povisio na 2-0, da bi Terem Moffi u 56. minuti vratio nadu gostima. No, Mbappe u 67. i Messi u 73. minuti su zaključili priču, a u posljednjim trenucima susret drugi gol na utakmici postogao je i Neymar.

U ranije odigranom susretu Lyon je pobijedio Angers sa 3-2 upisavši prvu pobjedu u zadnja četiri susreta.

Lyon je imao 1-0 i 2-1, Angers se oba puta vratio, no domaćin je trećim golom u završnici susreta odlučio pitanje pobjednika.

Moussa Dembele je doveo Lyon u vodstvo u 26. minuti. Izjednačio je Matthias Lage u 50. minuti, no samo dvije minute kasnije Dembele je svojim drugim golom vratio "lavove" u prednost. Sofiane Boufal je u 59. minuti još jednom poravnao, a pitanje pobjednika razriješio je gol Tetea u 80. minuti.

Marseille je kao gost svladao Saint-Etienne sa 4-2. Ova utakmica inače je trebala biti odigrana u subotu, ali je odgođena zbog snijega.

Domaći su poveli preko Bouange (9), no neposredno prije odlaska na odmor Payet (45+2-11m) je iz kaznenog udarca poravnao na 1-1, da bi u nastavku gosti stigli do prednosti od 4-1 autogolom Kolodziejczaka (60-ag), pogotkom Dienga (68-11m) iz još jednog kaznenog udarca te golom Harita (73). Gourna-Douath (86) je u završnici samo ublažio poraz "zelenih".

PSG sada vodi sa 68 bodova, Marseille ima 56, a Rennes je treći sa 53 boda. Slijede Strasbourg i Nica sa po 51 bodom.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close