Četvorka za naslov

Utrka za naslov prvaka BiH bez primjera u Europi!

Sport / Nogomet | 26. 03. 2014. u 11:56 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O Premier ligi možete govoriti što želite, ali trenutno u Europi nema nogometne lige u kojoj su četiri kluba poravnati na vrhu ljestvice i imaju skoro jednake šanse za naslov prvaka!

Naime, sedam kola prije kraja Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo i Željezničar su bodovno poravnati, sva četiri kluba upisala su dvanaest pobjeda, sedam remija i četiri poraza, tako da bi neizvjesnost mogla potrajati sve do posljednjeg kola, što već godinama nije bio slučaj, piše Dnevni list.

Nakon 21. kola činilo nam se da se Željezničar opet odljepljuje, ali pet bodova viška ekspresno se istopilo, tako da se još jednom potvrdilo da ove sezone bilo kakvi zaključci jednostavno “ne piju vodu”.

Primjerice, tko je na startu sezone mogao pretpostaviti da će jesenski naslov osvojiti Borac? Apsolutno nitko! A upravo je Borac bio vodeći nakon petnaest kola. Tko je sredinom jeseni mogao pretpostaviti da će proljeće na vrhu čekati Željezničar?

Apsolutno nitko! A upravo je Željezničar bio na vrhu, iako je nakon jedanaest odigranih kola gledao u leđa Borcu s čak deset bodova minusa. Tko će biti prvak? Široki Brijeg? Zrinjski? Željezničar? Sarajevo? Ma, sve je moguće! O kvaliteti nogometa može se raspravljati, ali prvenstvo definitivno nikad nije bilo ljepše, analizira Dnevni list.

Prvak Široki Brijeg?

U taboru novog lidera definitivno imaju dosta argumenata za tvrdnje da naslov treba završiti na Pecari. Naime, radi se o najučinkovitijoj momčadi u prvenstvu, koja se usto može pohvaliti i da je po dva puta pobijedila Sarajevo i Željezničar, ali za naslov se trebaju pobjeđivati i “male” utakmice, a Široki Brijeg u njima nije bio slab, nego očajan.

Ipak, činjenica je da u ovom trenutku Široki Brijeg najbolje kotira, budući da jedini od pretendenata za vrh ima četiri utakmice na domaćem travnjaku, a usto mora i na noge Leotaru, što u prijevodu znači da će Široki u pet od sedam utakmica imati ulogu favorita.

Prvak Zrinjski?

Plemići su ove sezone definitivno najkostantniji od svih pretendenata za titulu, jer su tijekom sezone imali najmanje “crnih rupa”. Jedno gostovanje više od Širokog Brijega stavlja ih u nepovoljniji položaj od kluba s Pecare, ali Mostarci svoju prednost vide u činjenici da Široki Brijeg u 25. kolu mora Pod Bijeli brijeg.

Prvak Sarajevo?

Na Koševu će biti najrazočaraniji ako ne osvoje naslov, iako u ovom trenutku Bordo momčad ima najmanje izglede za titulu. Jednostavno, pogled na raspored otkriva da Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar imaju puno lakši raspored, a Široki Brijeg uz to ima i bolji međusobni skor.

Prvak Željezničar?

Iako aktualni prvak nema momčad i igru za obranu titule, Plavi se jednostavno ne mogu otpisati. Uostalom, Željezničar na papiru možda ima i najlakši raspored….


Olimpic će odlučivati

Dojam je da “ključeve titule” drže Olimpic, jer će do kraja sezone Vukovi ugostiti tri od četiri kandidata za titulu, tako da je lako moguće da prvak postane onaj klub koji neokrznut prođe Otoku…

ŠIROKI BRIJEG DO KRAJA
Široki B. – Radnik
Zrinjski – Široki B.
Široki B. – Slavija
Široki B. – Borac
Leotar – Široki B.
Široki B. – Čelik
Olimpic – Široki B.

ZRINJSKI DO KRAJA
Slavija – Zrinjski
Zrinjski – Široki B.
Leotar – Zrinjski
Zrinjski – Čelik
Olimpic – Zrinjski
Zrinjski – Mladost
Velež – Zrinjski

SARAJEVO DO KRAJA
Borac – Sarajevo
Rudar – Sarajevo
Sarajevo – Zvijezda
Travnik – Sarajevo
Sarajevo – Vitez
Željezničar – Sarajevo
Sarajevo – Radnik

ŽELJEZNIČAR
Leotar – Željezničar
Željezničar – Čelik
Olimpic – Željezničar
Željezničar – Mladost
Velež – Željezničar
Željezničar – Sarajevo
Rudar – Željezničar

Kopirati
Drag cursor here to close