Nije bilo žrtava

Urušila se konstrukcija na stadionu u Čileu

I dok su navijači stvarali atmosferu kao na utakmicama, došlo je do rušenja jednog dijela konstrukcije legendarnog stadiona izgrađenog 1956. godine, ali za utakmice otvorenog tek 1975.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2022. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godine čine svoje, posebno kada su u pitanju stadionu u Južnoj Americi. Ako isključimo Brazil koji je bio domaćin SP-a 2014. godine, ostale države nisu baš nešto pretjerano ulagale u renoviranje ili izgradnju novih. Jer jednostavno nije bilo novca. Neke su iskoristile svoju priliku organizacijom Copa Americe, ali posljednje tri Cope, dvije su se igrale u Brazilu, jedna u Americi.

Zato možda i nesreće koje se dogode poput ove u Čileu i nisu neočekivane. Kultni čileanski klub Colo Colo za vikend će odigrati veliki derbi protiv Universitad Catolice, a tim putem su navijači htjeli igračima dati dodatnu podršku pa su se danas okupili na njihovom Monumental stadionu tijekom treninga.

I dok su navijači stvarali atmosferu kao na utakmicama, došlo je do rušenja jednog dijela konstrukcije legendarnog stadiona izgrađenog 1956. godine, ali za utakmice otvorenog tek 1975. Srećom prve vijesti iz Čilea govore da do toga nije došlo, iako su hospitalizirani deseti ozlijeđenih.Trenutno nije poznato kolika je zapravo šteta te kako je do nesreće došlo, no na internetu se može pronaći puno kraćih snimaka koje su postavili prisutni navijači.

Video: Detalji sa stadiona u Čileu 

.Navijači su skakali, neki su penjali i na semafor, no nažalost, zbog prenapučenosti je skoro došlo do tragedije. Konstrukcija je pala na navijače, neki su i visjeli s reklamnih panoa. Izgledalo je strašno, kako piše ESPN, na desetke je ozlijeđenih, a na svu sreću, nitko nije poginuo.

Video: Detalji sa stadiona u Čileu 

Igrači su od šoka pobjegli u svlačionicu dok navijači na tribini nisu bili svjesni što se događa. Policija je pokrenula istragu, ali kako sada stvari stoji, navijači koji su bili na toj tribini su najvećim dijelom krivi za ono što se dogodilo. Opet kada se pogledaju snimci atmosfere sa stadiona Monumental teško se može ostati ravnodušno.

Kopirati
Drag cursor here to close