Problemi od početka

FK Goražde: Zbog loših rezultata smijenjen trener Nihad Nalbantić

Po riječima predsjednika FK Goražde, treninge trenutno vodi Emir Sarajlić.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2018. u 13:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Fudbalskog kluba (FK) Goražde smijenila je šefa stručnog stožera Nihada Nalbantića zbog, kako navode u klubu, loših rezultata ali i nedostatka profi licence te kazni koje zbog toga pristižu na adresu FK Goražde.

Predsjednik kluba Muhamed Zejnilhodžić Feni je kao glavni razlog naveo loše rezultate kluba.

''U zadnje četiri utakmice, od kojih su kući odigrane dvije neriješeno, gdje smo mi očekivali šest bodova, osvojena su dva boda. Bilo je od samog početka problema, jer Nalbantić nije imao odgovarajuću licencu pa smo tražili trenera da ga zatvara s licencom i dodatno ga plaćali. Taj trener se ubrzo razbolio, nije dolazio, a nama je Federalni savez slao kazne ukupno 4 000 KM. Uspjeli smo nešto skinuti i ostalo je 2500 KM, o čemu imam dokaz. Sve to previše košta, nadoknada za Nihada, pa za trenera s profi licencom i plus kazne i na kraju imamo loše rezultate. Deseto mjesto na tablici nije uspjeh za FK Goražde'', kazao je Zejnilhodžić.

Smijenjeni Nalbantić ovakav potez uprave kluba ocjenjuje veoma nekorektnim, posebno pred kraj polusezone.

''Pravi razlog za smjenu ne postoji, navodno su to rezultati koji se nisu spojili s ambicijama kluba. Što se tiče licence, pola lige ima problem s tim i pokriva se s A licencom, tako da nisam jedini. Mislim da je ono što smo mi uradili do sada veliki uspjeh kluba, trener sam od veljače, ušli smo iz druge u prvu ligu, naš opstanak nije upitan niti ugrožen, ali ono što je činjenica da mi nemamo igračkog kadra koji može bolje odgovoriti ovoj ligi. Trudili smo se koliko smo mogli u uvjetima koji su katastrofalni, a to nitko iz uprave nije pokušao riješiti niti jednim potezom'', kaže Nalbantić.

Po riječima predsjednika FK Goražde, treninge trenutno vodi Emir Sarajlić.

''Na utakmicama on neće moći sjediti na klupi, već će tim voditi Gordan Mastilo iz Foče kojeg smo angažirali i ranije jer posjeduje profi licencu. On trenutno vodi klub, a na polusezoni ćemo sjesti, sagledati sve i odlučiti koga da angažiramo. Bitno je da pobijedimo u jako važnoj utakmici koju ovog vikenda igramo kući s ekipom Viteza'', kazao je predsjednik FK Goražde.

Kopirati
Drag cursor here to close