Nigerijac došao u Mostar

Upoznajte novo pojačanje Zrinjskog, Abdula Zubairua

U Mostar je stigao Abdul Zubairu koji ima 23 godine, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a karijeru je do sada gradio igrajući za ...
Sport / Nogomet | 13. 08. 2022. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako smo i najavili, jutro nakon povratka Zrinjskog iz dalekog Kazahstana, potvrđeno je novo pojačanje. U Mostar je stigao Abdul Zubairu koji ima 23 godine, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a karijeru je do sada gradio igrajući za GBS Akademiju iz Nigerije, odnosno Trenčin iz Slovačke.

Zubairu će po svemu sudeći imati pravo nastupa u prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici, gradskom derbiju protiv Veleža. Taj derbi je na rasporedu narednog vikenda i trebao bi se igrati na stadionu u Gabeli. Zrinjski je odigrao dvije utakmice u prvenstvu, dok je već sada ispucao kvotu od tri susreta koja je mogao odgoditi (Sloboda, Sloga i Široki Brijeg), dok je Velež propustio dvije utakmice (Igman, Sloboda) i već u srijedu će igrati prvu protiv Igmana.

Prva liga starta ovog vikenda i GOŠK će prvu sljedeću utakmicu na domaćem terenu igrati protiv Gradine, tako da je veliko pitanje kako će se stvari razvijati, s obzirom da Zrinjski ponovo u četvrtak izlazi na teren u prvoj utakmici kontra Slovana i čini se postoje uvjeti da bi se još jedan susret mogao odgoditi. 

Zanimljivo i Zubairu je po dolasku u Slovan 2017. godine, svoju prvu utakmicu za Trenčin u prvenstvu odigrao protiv Slovana 25. veljače 2017. godine. Ove sezone ipak nije bio u sastavu momčadi, kroz pet utakmica u prvenstvu. Prošle sezone je odigrao 28 utakmica, na terenu je prove 1716 minuta, te je uspio postići jedan gol uz četiri asistencije.

Video: Abdul Zubairu 
Kopirati
Drag cursor here to close