mostarski derbi

Uoči gradskog derbija treneri složni: "Neka se poslije priča samo o nogometu!"

Sport / Nogomet | 10. 03. 2015. u 12:08 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se u srijedu igra drugi ovosezonski mostarski derbi, sudar Zrinjskog i Veleža, od ukupno četiri koliko će ih se odigrati ove sezone.

Slučaj je htio da se ova dva kluba sastanu u Kupu Bosne i Hercegovine, pa će sutrašnji ogled biti prva utakmica četvrtfinala, odnosno kako je istaknuo trener Zrinjskog Mišo Krstičević, prvo poluvrijeme.

Inače, Krstičeviću će ovo biti debi u mostarskim derbijima, ali i prvo iskustvo u karijeri da će voditi Zrinjski protiv kluba za kojeg je igrao osamdesetih.

“Vratio bih se unazad kada sam ja igrao u Mostaru. Tada se u Mostaru uvijek igrao lijep i atraktivan nogomet koji je plijenio pažnjom ne samo ljubitelja nogometa iz Mostara nego iz cijele bivše Jugoslavije. U tom pravcu bi trebao ići današnji nogomet i derbi mostarskih klubova”, rekao je Krstičević na zajedničkoj press konferenciji koju je uoči gradskog derbija organizirao Sportski savez grada Mostara.

“Nadam se da će sve biti korektno, da će pobijediti bolji, a ovo je samo prvo poluvrijeme. Gostima želim dobrodošlicu, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu”.

Dopadljiv nogomet poželio je i trener Veleža Nedim Jusufbegović.

“I ja želim da to bude sjajan sportski događaj, da bude dobra nogometna predstava u kojoj ćemo i Zrinjski i mi opravdati naziv derbija. Nadam se da ćemo prikazati dobar nogomet, ali naravno i da se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat pred uzvrat”, istaknuo je Jusufbegović koji je apelirao korektno ponašanje svih aktera, te navijača.

“Ono što bih volio je da se poslije utakmice priča o nogometu i da nogomet uvijek bude glavna tema uoči i poslije ovakvih utakmica”.

Velež pod Bijeli brijeg dolazi bez suspendiranog Haurdića i ozlijeđenog Ćemalovića, a upitan je i Maletić. Ipak, dolazi s ambicijama da iznenadi Zrinjski, jer Rođeni, objektivno, do izlaza u Europu mogu još samo kroz Kup.

“S obzirom na to kakve smo si zadali ambicije i ciljeve na početku prvenstva tako ispada. Od toga ne treba bježati. Ovo su jako važne utakmice i zbog samog rezultata, ali i zbog činjenice da se radi o derbijima. Ipak, ne volim kada se utakmice etiketiraju “povijesnim” ili “na život ili smrt”. To je samo sport. Spremamo se samo na to da odigramo što bolje i izvučemo što bolji rezultat. Ni za što drugo”, istaknuo je Jusufbegović.

Što se tiče Zrinjskog, Deni Simeunović se uključio u normalan proces treninga i spreman je. Međutim, Krstičević ima problem s Crnovim i Đurićem. Velibor Đurić ima problem s potkosnicom i vjerojatno neće biti spreman za utakmicu, a Crnov je upitan.

“Ostali su spremni i zdravi. Imamo puno igrača na raspolaganju što nam daje slatke brige za sastav, ali iza derbija nas čeka domaća utakmica sa Drinom, pa o svemu tome treba voditi računa”, naglasio je Krstičević dodavši kako je dobro proučio igru Veleža.

“Pregledao sam dosta DVD-a, gledao sam ovu zadnju utakmicu s Drinom gdje su igrali po lošem terenu i koja se ne može uzeti kao uvid u realno stanje. Moji pomoćnici su mi dali dosta informacija i znamo sve o njima, kao što i oni znaju sve o nama. Znamo da je to ekipa s glavom i repom, posebice opasna u kontranapadima. Nema tu nepoznanica”.

Susret Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu u 15 sati. Prema najavama na utakmicu će doći i 300 Veležovih navijača. Susret sudi Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close