katalonac ide na otok

United odustao, Guardiola prema Cityju

Sport / Nogomet | 06. 12. 2015. u 11:38 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski klub Manchester United se namjerava povući iz utrke za Pepom Guardiolom kojem ugovor s Bayernom ističe na kraju sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako će klub s Old Trafforda ostaviti otvoren put gradskom rivalu Cityju koji namjerava dovesti bivšeg trenera Barcelone na mjesto Manuela Pellegrinija.

Iz Uniteda su rekli kako imaju informaciju da Guardiola neće obnoviti ugovor s bavarskim klubom, ali da nisu zainteresirani zbog tajminga i podrške aktualnom treneru Louisu van Gaalu. Rukovodstvo trofejnog engleskog kluba smatra kako će novo odredište katalonskog stručnjaka biti City.

Iako je Pellegrini produžio ugovor do kraja sezone 2016/2017 njegova pozicija nije čvrsta, posebno nakon poraza protiv Stokea 0:2, što je treća izgubljena utakmica u pet kola.

Izvršni direktor Cityja Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain razmišljaju o Guardioli već neko vrijeme. Oni su radili s Pepom u Barceloni i vjeruju da je savršeno rješenje za klub koji očekuje više nego što Pellegrini može ponuditi.

Kopirati
Drag cursor here to close