Muke po Mateu

Unatoč Kovačićevu prosvjedu Real ne pušta hrvatskog veznjaka

Jedan od argumenata trenera Reala je i činjenica da Luka Modrić u rujnu puni 33 godine, tako da je za očekivati da se najboljeg igrača Svjetskog prvenstva više štedi nego u dosadašnjim sezonama.
Sport / Nogomet | 31. 07. 2018. u 06:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić proveo je tri godine u Realu, ali njegove frustracije vremenom su ostale konstantne, ako ne i sve veće.

Neigranje i slučajna minutaža pratile su ga kroz ovaj dio karijere, te je na njegovim igrama vidljivo koliko je stagnirao, a Mateova nesigurnost se osjeća već pri izlistavanju njegova imena na ekranu.

Real ga ne želi pustiti u drugi klub, jer im je jasno da za novce koje dobiju ne mogu kupiti nikoga u rangu Kovačićeva potencijala i talenta. S druge strane, novi trener Lopetegui, jednako kao i prethodnik Zidane, ne može mu ništa jamčiti.

Lopetegui mu je tijekom nedavnog susreta u trening centru Valdebebas kazao kako svi prvotimci kreću od nule i svi se moraju izboriti za svoju poziciju.

Vodstvo kluba vidi Kovačića kao mogućeg nasljednika Luke Modrića, ali pitanje je želi li hrvatski veznjak u to vjerovati.

Neki od klubova koji su ga željeli, kao Manchester City, Roma i Bayern, redom su dobivali odgovor kako Kovačić nije na prodaju, piše AS u ponedjeljak u svojoj udarnoj temi.

Kovačić planira skratiti svoj odmor i vratiti se u Madrid 5. kolovoza, kako bi o svemu još jednom razgovarao s trenerom.

Lopetegui se nada kako će uvjeriti Mateo Kovačića da ga klub treba, te da Realu predstoji zahtjevna sezona u kojoj će svatko dobiti priliku za dokazivanje i stvaranje bolje pozicije. Jedan od argumenata trenera Reala je i činjenica da Luka Modrić u rujnu puni 33 godine, tako da je za očekivati da se najboljeg igrača Svjetskog prvenstva više štedi nego u dosadašnjim sezonama.

Mateo pak želi igrati u klubu u kojem će biti prvotimac, a ne od slučaja do slučaja.

Prvi izazov koji Kraljevski klub očekuje je UEFA Super Cup (15. kolovoza u estonskom Tallinu), upravo protiv Atletico Madrida, što će ujedno treneru Lopeteguiju biti prilika da dobije odgovore na neka pitanja uoči starta LaLige.

Kovačiću se pak ponajviše frustracija nakupilo u Ligi prvaka, gdje je sudjelovao u nekim važnim utakmicama, ali nije dobio niti minute u samim finalima protiv  Atlética, Juventusa i Liverpoola. To je kod njega stvorilo dojam da je samo igrač za ''krajnju nuždu", a ne netko koga se uistinu cijeni.

Njegov čvrst stav da želi značajnije uloge i u timu i u reprezentaciji više je nego ispravan. Pitanje je samo koliko će u svemu tome znati povući najbolji potez.

Kopirati
Drag cursor here to close