Johnson se nije šalio

Uhićene četiri osobe zbog vrijeđanja engleskih nogometaša

Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša bili meta rasističkog zlostavljanja.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2021. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija uhitila je četiri osobe zbog internetskog rasističkog zlostavljanja usmjerenog na članove engleske nogometne reprezentacije nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.

Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, bili meta rasističkog zlostavljanja nakon promašaja jedanaesteraca u finalu.

"Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage", rekao je šef policije Mark Roberts.

"Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka", dodao je.

U srijedu je policija u Manchesteru potvrdila da je uhitila 37-godišnjaka iz Ashton-upon-Merseyja nakon što je objavio poruke mržnje nakon nedjeljne utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close