Sumnjive utakmice treće lige

Uhapšeni igrači iz regiona u velikoj aferi

"Nije bitno o kojoj je razini natjecanja riječ. Zato smo odlučili ispitati situaciju u trećoj ligi i prepustiti Sport Radaru praćenje te razine natjecanja. Oni su nam trebali ukazati na sumnjive utakmice" kaže Gerhart Miletich.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenose pojedini mediji, veliki skandal potresa austrijski nogomet. Posebno nakon što je devet nogometaša uhapšeno. Većinom se radi o igračima s prostora bivše Jugoslavije, od kojih su neki iz Hrvatske, Srbije, BiH.

Svi su oni završili iza rešetaka, zbog sumnje da su namještali utakmice. U tom društvu su Marjan Markić koji je rođen u Brčkom, koji ima pasoš Hrvatske, koji je većinom igrao za niželigaške momčadi u Srbiji. Sieghartskirchen je bio njegov posljednji klub. Pored njega na popisu se nalazi austrijski državljanin hrvatskih korijena Robert Bencun (Zwettl), Ratko Buljić (Stripfing), Srbin iz Doboja, Miloš Grcić koji je rođen u Srbiji te Austrijanci srpskih korijena Dejan Nešović (SC/ESV Parndorf) i Dejan Ćosić (Forchtenstein). Uz njih privedeni su još Philip Petermann, Bartolomej Kuru i Andreas Strapajević.

Policija je pomenutim igračima pretresla kuće te zaplijenila različitu dokumantaciju koja će se koristiti u u daljnjoj istrazi. Kada se spominju ovi igrači, onda se oni terete da su učestvovali u namještanju određenog broja utakmica iz studenog prošle godine.

"Poštenje je u sportu najvrjednije! Nije bitno o kojoj je razini natjecanja riječ. Zato smo odlučili ispitati situaciju u trećoj ligi i prepustiti Sport Radaru praćenje te razine natjecanja. Oni su nam trebali ukazati na sumnjive utakmice kako bi nastavili provoditi politiku nulte tolerancije na namještanje u sportu“, rekao je Gerhart Miletich, prvi čovjek Austrijskog nogometnog saveza za Kurier.

Kopirati
Drag cursor here to close