Zbog cifre ostali u nevjerici

Ugledni britanski list Athletic: Real želi Haalanda

Athletic dodaje da Haaland i dalje sam odlučuje o svojoj budućnosti. Iz pouzdanih izvora saznaju da u ljeto iduće godine može napustiti City za 200 milijuna eura, dok se u ljeto 2025. cijena spušta na 175 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2023. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar Mario Cortegana koji prati Real aktualizirao je priču s Haalandom i zašto je u Engleskoj, a ne u Španjolskoj trenutno.

"Strategiju Cityja u poslu s Haalandom vodili su glavni operativac Omar Berrada i sportski direktor Txiki Begiristain, koji su Haalandu i njegovoj obitelji skrenuli pozornost na to da će u preferiranom Realu mladi Erling teško dobiti priliku uz raspucanu legendu Karima Benzemu i očekivano pojačanje Kyliana Mbappea.", piše Athletic.

"Prisjetite se, njegov dolazak u Real se prije godinu dana činio izvjesnim. Zato je Haaland, premda je cijeli Dortmund znao da želi u Real, izabrao City. Bojao se da će mu francuski dvojac u Realu uzeti minutažu, status i medijsku pažnju”, piše Athletic, prenosi Sportklub.

Ogromne cifre

Athletic dodaje da Haaland i dalje sam odlučuje o svojoj budućnosti. Iz pouzdanih izvora saznaju da u ljeto iduće godine može napustiti City za 200 milijuna eura, dok se u ljeto 2025. cijena spušta na 175 milijuna eura. Obje klauzule vrijede za neengleske klubove.

"Real je saznao za ove uvjete te mu je prva reakcija na njih bila nevjerica. No i dalje budno prati Haalanda i jako se dobro sjeća kako je njegov otac Alf-Inge bio impresioniran klubom i Realovim trening-kampom kada ih je u proljeće 2021. obišao u društvu pokojnog Mina Raiole, tada impresarija njegovog sina", pišu.

"Real još uvijek želi Haalanda, a osjećaji su uzajamni. Zato održavaju korektne odnose jer bi u budućnosti mogli udružiti snage", zaključuje Athletic.

Kopirati
Drag cursor here to close