povijesni dan za kosovo

Uefin IO sutra razmatra primanje Kosova

Sport / Nogomet | 16. 09. 2015. u 09:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovo bi moglo doći korak bliže prijemu u UEFA-u što bi ga primaklo mjestu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

U četvrtak će na Malti zasjedati Izvršni odbor UEFA-e, a jedno od pitanja o kojima će razgovarati je i kandidatura Kosova za članstvo u europskoj nogometnoj obitelji.

Eventualni prijem u članstvo UEFA klubovima i reprezentaciji Kosova omogućilo bi nastupe u kontinentalnim natjecanjima. No, da bi Kosovo bilo primljeno u Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) potrebno je da postane punopravni član UEFA, a to bi se moglo dogoditi tek u ožujku naredne iduće kada će zasjedati kongres europske kuće nogometa u Budimpešti.

"Na temelju našeg opredjeljenja i zahtjeva UEFA čini sve da riješi ovo pitanje. Nadamo se da će Izvršni odbor na zasjedanju u Malti predložiti rješenje za naš status kongresu UEFA", rekao je Fadil Vokrri, predsjednik Nogometnog saveza Kosova.

FIFA je 2014. godine Kosovu dozvolila da igra međunarodne prijateljske utakmice, osim s reprezentacijama s prostora bivše SFR Jugoslavije. Kao dodatnu mjeru FIFA je navela da Kosovo prilikom odigravanja takvih susreta ne može isticati svoju zastavu, grb, niti intonirati himnu.

Kosovo je svoju debitantsku međunarodnu utakmicu odigrali protiv Haitija u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je glasio 0:0.

Kopirati
Drag cursor here to close