Revolucija

UEFA: Pravilo gola u gostima više neće vrijediti, čeka se konačna potvrda

UEFA je donijela odluku da od naredne sezone više neće vrijediti pravilo gola u gostima. Gol na gostujućem terenu je vrijedio dvostruko i omogućavao je nekom klubu prolaz dalje u eliminacijskoj fazi natjecanja.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / UEFA uvodi pravednije pravilo - gol je podjednako vrijedan i kod kuće i u gostima 

Utakmice dodatnih kvalifikacija za velika natjecanja, nokaut faze Lige prvaka, Europske ili Konferencijske lige od iduće bi se sezone trebale igrati bez pravila gola u gostima.

Naime, UEFA je donijela odluku da od naredne sezone više neće vrijediti pravilo gola u gostima.

Pravilo gola u gostima godinama je izazivalo veliku pažnju. Gol na gostujućem terenu je vrijedio dvostruko i omogućavao je nekom klubu prolaz dalje u eliminacijskoj fazi natjecanja ako su na kraju utakmica klubovi imali neriješen ishod.

To je pravilo krovna europska nogometna organizacija uvela davne 1965. kako bi nagradila gostujuće momčadi koje su potrošile puno vremena na putovanja. Razvoj prometne infrastrukture uvelike je olakšao taj dio logistike i s godinama je sazrela želja da se pravilo ukine.

Preostalo je samo da Izvršni odbor UEFA-e potvrdi ovu odluku, ali to neće predstavljati nikakav problem i od naredne sezone gol u gostima neće imati preveliku važnost.

Odluka o ukidanju pravila znači da će sve utakmice koje završe ukupnim neriješenim rezultatom ići direktno u produžetke, a potom će se izvoditi penali.

Kopirati
Drag cursor here to close