Evo imena

UEFA objavila suce za EURO: Na listi Argentinac i žena

Po prvi puta, na EP-u će sudjelovati i jedna sutkinja. Francuskinja Stephanie Frappart, koja je ove sezone sudila na nekoliko utakmica u UEFA-inim natjecanjima muških klubova i reprezentacija, na EURO-u će biti četvrta sutkinja.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2021. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je imena 18 europskih sudaca i jednog argentinskog koji će voditi utakmice skorašnjeg Europskog prvenstva koje će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja u 12 europskih država.

UEFA je objavila i kako će u sklopu sporazuma o suradnji između krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta" i Južnoameričke nogometne konfederacije (CONMEBOL), prvi put europskoj skupini sudaca pridružiti i jedan južnoamerički sudac, dok će jedan europski sudac putovati u Južnu Ameriku.

Argentinski sudac Fernando Rapallini i njegovi pomoćnici pridružit će se odabranim europskim sucima za EURO 2020, dok će španjolski sudački tim predvođen Jesusom Gil Manzanom biti dio odabranih sudaca za Copa America 2021 u Argentini i Kolumbiji.

"Razmjena sudaca s CONMEBOL-om za naša dva vodeća turnira obogatit će oba natjecanja i poboljšati iskustvo vrhunskih sudaca", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

"Europa i Južna Amerika imaju toliko nogometne kvalitete i tradicije, uključujući i suđenje. Ova je razmjena dio našeg programa suradnje, koji će nam pomoći poboljšati naša natjecanja," dodao je, prenosi Hina.

Također, po prvi puta, na EP-u će sudjelovati i jedna sutkinja. Francuskinja Stephanie Frappart, koja je ove sezone sudila na nekoliko utakmica u UEFA-inim natjecanjima muških klubova i reprezentacija, na EURO-u će biti četvrta sutkinja.

Francuskinja je u ožujku postala prva žena koja je sudila kvalfikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo i to u pobjedi Nizozemske 2-0 nad Latvijom u Amsterdamu.

U prosincu prošle godine Frappart je postala prva žena koja je sudila utakmicu Lige prvaka i to u susretu između Juventusa i kijevskog Dinama u kojem je u grupnoj fazi sa 3-0 slavio klub iz Torina.

Također je sudila utakmicu Superkupa između Liverpoola i Chelsea 2019. i finale svjetskog prvenstva za nogometašice između SAD-a i Nizozemske iste godine.

SUCI:
Felix Brych (Njemačka)
Cüneyt Cakir (Turska)
Carlos Del Cerro Grande (Španjolska)
Andreas Ekberg (Švedska)
Orel Grinfeeld (Izrael)
Ovidiu Alin Hategan (Rumunjska)
Sergei Karasev (Rusija)
Istvan Kovacs (Rumunjska)
Bjorn Kuipers (Nizozemska)
Danny Makkelie (Nizozemska)
Antonio Miguel Mateu Lahoz (Španjolska)
Michael Oliver (Engleska)
Daniele Orsato (Italija)
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugal)
Daniel Siebert (Njemačka)
Anthony Taylor (Engleska)
Clement Turpin (Francuska)
Slavko Vinčić (Slovenija)
Fernando Rapallini (Argentina)
Kopirati
Drag cursor here to close