Francuska

UEFA kažnjava Hrvatsku i zbog fašizma navijača!

Sport / Nogomet | 18. 06. 2016. u 11:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je danas izvijestila kako pokreće disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja navijača na utakmici sa Češkom.

Kaznit će reprezentaciju i zbog fašističkih pjesama, ali i zastava s fašističkim simbolima viđenih na stadionu. Pored toga Hrvatskoj prijeti kazna zbog nereda, bacanja baklji i raznih predmeta na travnjak zbog čega je utakmica bila prekinuta na nekoliko minuta.

Uoči utakmice UEFA je hrvatskim navijačima dijelila letke s upozorenjem da su na stadionu zabranjeni ustaškim simboli, a čak im je i nacrtala o kojim je simbolima riječ.

Očito, uzalud jer se neslužbeno doznaje da je FARE prijavio kako je među navijačima vidio zastavu "U", a viđeni su i keltski križevi.

Kaznu će krovna europska nogometna organizacija objaviti za dva dana, u ponedjeljak 20. lipnja.

Livnjaci "ubli boga" u hrvatskim huliganima

“Bili su to momci bez kockastih obilježja i likovi bez dresova, odjeveni uglavnom sive ili crne majice, Nisu gledali utakmicu, zujali si okolo i čekali moment da naprave nered. Nitko od tih koji su pravili sranja nije bio u dresu hrvatske reprezentacije... Jednoga od njih čak znam, porijeklom je iz Čapljine… Kad su počeli neredi, i kad smo shvatili što se događa, a bio sam dvadesetak metara od tih razbojnika, pravi navijači krenuli su na njih. Najbliže im je bila skupina  hrvatskih navijači koji su imali kockaste zastave i natpise Livno. na jednom transparentu je pisalo “Livno-Berlin”. E, kad su ih oni dohvatili. Zgazili su ih, satrali do bola. Ubili su boga u njima", rekao je sugovornik Maxportala.

Kopirati
Drag cursor here to close