Nereda je sve više

UEFA kaznila šest klubova, Köln mora platiti 100.000 eura

Köln će morati platiti čak 100.000 eura, a iduće dvije gostujuće utakmice bit će bez podrške svojih navijača.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2022. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posljednjih nereda koji su se događali na stadionima širom Europe, UEFA je morala reagirati pa je odlučila kazniti šest klubova. Kažnjeni su Olympique Marseille, Eintracht Frankfurt, Köln, Nice, Partizan i Juventus.

OM, koji vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, zbog divljanja svojih navijača tijekom utakmice Lige prvaka protiv Eintracht Frankfurta iduću će domaću utakmicu igrati bez gledatelja. Francuski doprvak kažnjen je i zbog bakljade, bacanja predmeta, korištenja lasera te blokiranja javnih prolaza.

Kažnjen je i Eintracht s 45.000 eura zbog bakljade, bacanja predmeta i nanošenje štete. Njemački sastav uvjetno je kažnjen i djelomičnim zatvaranjem svog stadiona s najmanje 1.000 mjesta tijekom iduće europske utakmice.Kazne su doznali Nice i Köln zbog nereda na njihovoj utakmici Konferencijske lige.

Nice će svoju sljedeću europsku utakmicu igrati iza zatvorenih vrata, a ne smije prodavati ulaznice svojim navijačima na idućem gostovanju zbog rasističkog ponašanja, bacanja predmeta, bakljade, nedovoljnog broja zaštitara, blokiranja prolaza... Köln će morati platiti čak 100.000 eura, a iduće dvije gostujuće utakmice bit će bez podrške svojih navijača.

Partizan je zbog bacanja predmeta s tribina, upotrebe pirotehnike i zakrčenih prolaza na stadionu na utakmici Konferencijske lige protiv Nice kažnjen sa 70.000 eura i zatvaranjem 6.000 mjesta na idućem susretu.

Juventus mora platiti 15.000 eura i morat će zatvoriti dio tribine s 1.000 sjedećih mjesta zbog rasističkog ponašanja svojih pristaša za vrijeme utakmice protiv PSG-a.

Kopirati
Drag cursor here to close