Incident u Berlinu

UEFA istražuje antisemitski incident u Berlinu

Ovo je bila prva utakmica na olimpijskom stadionu u Berlinu, izgrađenom u doba nacističke Njemačke, u kojoj je igrao izraelski tim.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv njemačkog prvoligaša Union Berlina zbog navodnih antisemitskih uvreda upućenih gostujućim navijačima na utakmici Konferencijske lige protiv izraelskog Maccabija, javlja njemačka  novinska agencija DPA.

Incident se dogodio u utakmici Konferencijske lige između Union Berlina i Maccabi Haife 30. rujna, gdje se dio navijača domaćeg tima tada se obratio gostujućim navijačima antisemitskim povicima, što je potvrdila i grupa navijača Maccabija, te je, između ostalog, jedan od domaćih pristalica navodno je pokušao spaliti izraelsku zastavu.

Ovo je bila prva utakmica na olimpijskom stadionu u Berlinu, izgrađenom u doba nacističke Njemačke, u kojoj je igrao izraelski tim. Zbog ograničenja UEFA-e, Union Berlin ne može igrati europske utakmice na svom stadionu.

Berlinski klub osudio je događaje i najavio suradnju sa berlinskom policijom koja istražuje što se dogodilo na stadionu 30. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close