Objašnjeno

UEFA: Finalna utakmica je kasnila zbog navijača s lažnim ulaznicama

Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2022. u 08:07

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Ilustracija

Europska nogometna organizacija (UEFA) objasnila je kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog „tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama“.

Brojne agencije izvještavale su u subotnjoj večeri o kaosu koji se stvorio na ulazima u stadion Stade de France prije početka susreta. Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće.

Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

„Željeli smo da što veći broj navijača s važećim ulaznicama prisustvuje finalnom susretu. Zbrku oko svega napravili su oni s lažnim ulaznicama“, kratko je navela UEFA, prenosi Hina

Engleski mediji su pisali o sukobu navijača Liverpoola i čuvara reda, a u svom prvom izvještaju tijekom noći francuska policija je navela kako je uhićeno 68 osoba, dok je u nemirima ozlijeđeno njih više od 200. U pitanju su, navodi se, sve ozljede lakše prirode te je pomoć ukazana na licu mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close