UEFA

Ubuduće će se svi polufinalisti izravno plasirati za novu sezonu Lige prvaka?

Najnovija Čeferinova ideja je da se ubuduće u Ligi prvaka uvede pravilo o izravnom plasmanu svih polufinalista u jednoj sezoni za sljedeći ciklus ovog natjecanja.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef UEFA-e Aleksander Čeferin od svog dolaska na čelo europske nogometne asocijacije pokušava djelovati reformistički, odnosno prilagođavati se 'diktatu' modernog nogometa, kako ne bi sve stajalo u mjestu.

UEFA je ranije znala biti konzervativna organizacija koja se držala pravila da nogomet igraju 22 igrača, podijeljena u dvije ekipe i nema se tu što puno mudrovati. Međutim, moderni je nogomet postao veliki biznis i klubovi su prisiljeni nastupati kao profitni centri. UEFA, dakako, i sama nastoji biti profitabilna, a Čeferin je, čini se, pronašao nekoliko dobrih modela za reforme od svoga dolaska na njezino čelo.

Njegova najnovija ideja je da se ubuduće u Ligi prvaka uvede pravilo o izravnom plasmanu svih polufinalista u jednoj sezoni za sljedeći ciklus ovog natjecanja. Dakle, ne bi svoje direktno mjesto u idućoj sezoni Lige prvaka našao samo prvak Europe, nego svi klubovi koji su prošli u polufinale u aktualnoj sezoni.

"Na taj bismo način zaštitili klubove kao što je Ajax iz ove sezone", izjavio je Čeferin za "Times".

Naime, nizozemski prvak, iako je igrao polufinale Lige prvaka u prošloj, u ovoj će sezoni morati u kvalifikacije.

Zbog toga klubovi kao Ajax često gube važne igrače, a Kopljanicima će se to dogoditi i u ovom prijelaznom roku.

Kopirati
Drag cursor here to close