Xherdan Shaqiri

"U Stoke Cityju ni Ronaldinho ne bi mogao ništa napraviti"

"Ni Ronaldinho ne bi ovdje mogao puno napraviti. Svuda oko mene je vidljiv nedostatak kvalitete", kazao je Shaqiri za švicarske medije.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2018. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski reprezentativac albanskoga porijekla, Xherdan Shaqiri, jedan je od onih nogometaša koji po svemu sudeći nikad neće dostići ono što im talent i predispozicije omogućuju.

Nakon nedavnog intervjua o tome kako u momčadi Stoke Cityja nedostaje kvalitete na svim pozicijama, vjerojatno će biti najomraženiji među svojim kolegama u svlačionici.

"Ni Ronaldinho ne bi ovdje mogao puno napraviti. Svuda oko mene je vidljiv nedostatak kvalitete", kazao je Shaqiri za švicarske medije.

"Morao sam to ranije shvatiti da je jedno igrati s igračima kao što su Ribéry i Thiago u Bayernu ili Icardi i Kovačić u Interu, a nešto posve drugo igrati ovdje u Stokeu, gdje ne mogu toliko utjecati, jer jednostavno posvuda nedostaje kvalitete", kazao je bivši igrač Basela, Bayerna i Intera iz Milana.

"Činjenica da čak ni jedan igrač kao što je Ronaldinho ovdje ne bi puno napravio, deprimira me. Trebat će nešto posebno što bi ponovno pokrenulo moj entuzijazam", kaže ovaj nesuđeni ''alpski Messi''.

Je li pak Stoke City uopće u poziciji pronaći to ''nešto'' na ljetnom tržištu igrača, kako bi animirali deprimiranog Shaqirija, veliko je pitanje. Naime, teško je zamisliti da u ovome trenutku postoje kvalitetni igrači koji ne mogu dočekati ljeto kako bi potpisali ugovor s Pottersima.

Xherdan Shaqiri je u Stoke City došao 2015. godine iz Intera za 15 milijuna eura. U 84 utakmice postigao je 14 golova, uz isto toliko asistencija.

Xherdan je rođen u Gnjilanu u obitelji kosovskih Albanaca te je zajedno s njima i trojicom braće emigrirao u Švicarsku tijekom 1992. godine. Danas ima dvojno odnosno albansko i švicarsko državljanstvo dok je ovo potonje dobio kroz proces naturalizacije. Standardni je reprezentativac Švicarske, za koju je odigrao 64 utakmice i postigao 20 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close