Golijada

U Stocu započela završnica Lige Hercegovine: na početku u dvije utakmice 13 pogodaka

Ekipa Hutova sa 5:0 je pobijedila predstavnike Ljubuškog ekipu Stubica/Zvirići/Bijača, a Rivine (Stolac) i Brišnik (Tomislavgrad) odigrali su 7:1.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2022. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama pretkola, sinoć je na terenima SC Stolac započela završnica Lige Hercegovine. Organizatori turnira su Sportski savez Stolac i Sportska udruga Lige Hercegovine, pod pokroviteljstvom Grada Stoca.

Prvi su na teren izašli debitant Lige Hercegovine – predstavnici Neuma. Momčad Hutova u prvoj je sezoni općinskog natjecanja osvojila naslov pobjednika. Spomenuta momčad imala je solidnu konkurenciju u općinskoj ligi, natjecanju koje je u prvoj sezoni okupilo šest momčadi.

Predstavnik Ljubuškog Stubica/Zvirići/Bijača imao je jaku konkurenciju na ligi mjesnih zajednica u svom gradu, piše portal Stolac.city

Ipak, pobjedu u Stocu odnijela je ekipa Hutovo, koja je ostvarila veliku pobjedu uz pomoć mnogobrojnih navijača koji su doputovali iz Neuma.

Utakmica je na kraju završila 5:0, a strijelci su bili po dva puta Leo Bogdanović i Luka Curić, te jednom Antonio Novković

U 21 sat sastale su se ekipe domaćin Rivine (Stolac) i Brišnik (Tomislavgrad).

Ekipa Rivine je osvojila Ligu mjesnih zajednica Grada Stoca gdje su već tada pokazali kako će biti jaka ekipa u završnici Lige Hercegovine.

Početni pritisak pred domaćom publikom nije trajao dugo, nakon 1:1 na samome početku, ekipa iz Stoca prvo poluvrijeme već je vodila 3:1.

Utakmica je na kraju završila rezultatom 7:1, a strijelci za ekipu Rivine su bili: Josip Raguž s upisanim jednim golom i Robert Stanković, Petar Stanković i Ivan Džakula sa po dva gola.

Turnir je službeno otvorio Stjepan Bošković gradonačelnik Grada Stoca.
Istaknuo je važnost natjecanja, te izrazio želju da se idućih godina natjecanje proširi na još ekipa iz svih krajeva gdje žive Hrvati.

Prije Boškovića sve prisutne je prigodnim riječima pozdravio i Ivan Zeljko predsjednik Sportske udruge Liga Hercegovine. Posebno je zahvalio Gradu Stocu na dobroj organizaciji i zaključio riječima kako nije ni sumnjao u ovogodišnje domaćine.

Turnir se nastavlja večeras u 20 sati kada se sastaju ekipe iz Posušja i Gruda, te ekipe iz Čapljine i Čitluka u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close