Novo UEFA-ino natjecanje

U srijedu ždrijeb skupina Lige nacija

U novom natjecanje sudjeluje 55 reprezentacija podijeljenih u četiri lige.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2018. u 11:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Lausanni će u srijedu biti obavljen ždrijeb skupine za Ligu nacija, novo UEFA-ino natjecanje koje će zamijeniti prijateljske susrete.

Već ranije su određene jakosne skupine za novo natjecanje, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u Ligi B. Reprezentacija BiH bit će u drugom ''šeširu'' u ždrijebu s reprezentacijama Švedske, Ukrajine i Irske. Nositelji skupina bit će Austrija, Wales, Rusija i Slovačka, dok su u trećem ''šeširu'' Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska.

Ekipe će biti raspoređene u četiri skupine po tri momčadi, a UEFA je ranije odlučila da u istoj skupini ne mogu biti Rusija i Ukrajina.

Pobjednici skupina plasirat će se u Ligu A, dok će najlošije plasirani ispasti u Ligu C. Četiri najbolje reprezentacije ujedno će dobiti priliku, ukoliko ne izbore plasman na EURO, igrati u baražu.

U novom natjecanje sudjeluje 55 reprezentacija podijeljenih u četiri lige.

U Ligi A su Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska (šešir 1), Francuska, Engleska, Švicarska, Italija (šešir 2), Poljska, Island, Hrvatska i Nizozemska (šešir 3).

Ligu C čine: Mađarska, Rumunjska, Škotska, Slovenija (1), Grčka, Srbija, Albanija, Norveška (2), Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska (3), Cipar, Estonija, Litva (4).

U Ligi D nastupit će: Azerbajdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija (1), Armenija, Latvija, Farski Otoci, Luksemburg (2), Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta (3), Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar (4).

Natjecanje u Ligi nacija počinje 6. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close