Transfermarkt

U sjenci velikih: Neki nogometaši odlaze gotovo u tišini

Nakon što su to ranije učinili njegovi bivši suigrači Andrés Iniesta i David Villa, dosadašnji branič Barcelone Thomas Vermaelen (33) također je prešao u redove japanskog Vissel Kobea.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2019. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Thomas Vermaelen: Iz Barcelone u Vissel Kobe

I dok se nogometna javnost i dalje bavi 'kapitalcima' kao što su Neymar, Pogba, Bale, Lukaku, Nicolas Pepe i ostale potencijalne zvijezde prijelaznog roka, neki manje atraktivni nogometaši ovih su dana promijenili klub.

Tako je njemački Hoffenheim doveo mladog danskog napadača Roberta Skova (23), koji bi trebao biti zamjena za Brazilca Joelintona, koji je otišao u Newcastle United za rekordnih 44 milijuna eura.

Hoffenheim je za Skova platio devet milijuna eura. Robert Skov je prošle sezone za FC Kopenhagen postigao 30 golova u 34 utakmice, čime je oborio rekord danske lige kojeg je 21 godinu držao slavni Ebbe Sand.

Foto: AFP / Sami Khedira bi mogao u Premierligu

Francuski prvak PSG doveo je Idrissa Gueyea iz Evertona za 30 milijuna eura, plus bonusi. Ovaj 29-godišnji veznjak iz Senegala trebao bi najdalje u ponedjeljak proći medicinski test u Parizu.

Bivši njemački reprezentativac Sebastian Rode (28) prelazi iz Borussije Dortmund u Eintracht Frankfurt, u kojem je protekle sezone bio na posudbi. On je u Frankfurtu potpisao petogodišnji ugovor, a odšteta je relativno skromna - 3,5 milijuna eura.

Nakon što su to ranije učinili njegovi bivši suigrači Andrés Iniesta i David Villa, dosadašnji branič Barcelone Thomas Vermaelen (33) također je prešao u redove japanskog Vissel Kobea. Vermaelen je u Japan došao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dvije i pol godine.

Nekadašnji njemački reprezentativac Sami Khedira (32) više, očito je, nema mjesta u Juventusu. Kako piše „Gazzetta dello Sport“, Khedira bi mogao prijeći u Wolverhampton Wanderers. Ovaj iskusni veznjak je ranije izjavio kako bi radije pošao natrag u Bundesligu, gdje se i afirmirao, ali nema ništa protiv engleske Premierlige.

Brazilski dribler Douglas Costa (28) mogao bi također u Premierligu, odnosno u Manchester United kao sastavni dio ''projekta Lukaku", kojeg Stara dama namjerava 'ukrasti' Interu, koji ima dobru volju, ali je očito tvrd na novčaniku.

Foto: Reuters / Douglas Costa  (Juventus)

Dvojac koji se zadnjih godina ne snalazi dobro na vrhunskoj nogometnoj razini, André Schürrle i Shinji Kagawa, trebali bi ovoga ljeta napustiti Borussiju Dortmund. Nijedan od njih nije u planovima trenera Favrea, a za Schürrlea je interes pokazao moskovski Spartak.

Kako piše Bild, Borussia se na pripremama nalazi u švicarskom Bad Ragazu, ali nekadašnji svjetski prvak Schürrle nije s ekipom, nego je dobio slobodno kako bi pronašao novi klub.

Nijemac je prošle sezone bio na posudbi u FC Fulhamu, koji je ispao iz Premierlige, a budućnost bi mu mogla biti u Spartaku, koji je voljan preuzeti njegovu godišnju plaću od 3,5 milijuna eura. Inače, Schürrle je 2016. u Borussiju Dortmund stigao iz Wolfsburga i koštao je 30 milijuna eura.

Shinji Kagawa, koji je prošle sezone igrao u turskom Bešiktašu, blizu je dogovora sa španjolskim klubom Cetla de Vigo.

Kopirati
Drag cursor here to close