Postizanje golova

U Rusiji prednjače Real i Barcelona, kao i LaLiga i Premier liga

Realovi su igrači protivničku mrežu pogodili devet puta (Ronaldo četiri, Modrić dva, Toni Kroos, Nacho i Isco po jedan pogodak. Igrači Barcelone do sada su se osam puta upisali u listu strijelaca...
Sport / Nogomet | 28. 06. 2018. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vječiti rivalitet između Real Madrida i Barcelone ne svodi se samo na utakmice El Clasica ili Ligu prvaka, odnosno poziciju na tabeli LaLige. Pitanje prestiža za ova dva španjolska kluba je trajno i posvuda se traže usporedbe između njih.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji također je sjajna prilika da Real i Barcelona vide tko je od njih bolji, jer se bilježi statistika za bezbroj kategorija sportskog učinka.

Uoči Mundijala već je objavljeno kako 15 Realovih igrača ide u Rusiju, dok će Barcelonih 14 biti na najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri. Ispred njih je samo engleski prvak Manchester City, čijih je 16 igrača bilo na spiskovima 32 reprezentacije učesnice.

Nakon što su odigrane 44 utakmice, na kojima je palo 116 zgoditaka, vidljivo je kako su igrača Reala najčešće pogađali u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Realovi su igrači protivničku mrežu pogodili devet puta (Ronaldo četiri, Modrić dva, Toni Kroos, Nacho i Isco po jedan pogodak.

Igrači Barcelone do sada su se osam puta upisali u listu strijelaca: Philippe Coutinho i Luis Suarez po dva puta, Messi, Rakitić, Yerry Mina i Paulinho po jednom.

Jednak broj golova kao Barcelona ima i engleski Tottenham (8), slijede Manchester United (6), Atletico Madrid (5), Villarreal (4), PSG (4) i Chelsea (3).

Za sada su najučinkovitiji igrači iz španjolske Primere i engleske Premier lige, postigavši po 29 golova, što znači da su ove dvije lige dale igrače koji su postigli polovicu svih dosadašnjih pogodaka na Mundijalu.

Kopirati
Drag cursor here to close