26/31 listopad

U Jablanici borba za Elitnu rundu Lige prvaka

Za razliku od prethodnih sezona, ovaj put možemo napisati kako nema apsolutnog favorita.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2021. u 08:12 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije godine nakon što su prvi put izborili plasman u Elitnu rundu Lige prvaka, momčad Mostar SG-a u svom četvrtom izlasku na europsku scenu u posljednjih pet sezone, žele ponoviti taj rezultat. Zahvaljujući ostvarenom, aktualni prvaci BiH su preskočili prvi krug, u drugom čekaju Hovocubo (Nizozemska), Kampuksen Dynamo (Finska), te Dinamo Plus (Moldavija). S obzirom na to da se radi o drugom krugu takmičenja, dvorana u Mostaru ne ispunjava potrebne uvjete, pa će se utakmice skupine 8 igrati u Jablanici.

Za razliku od prethodnih sezona, ovaj put možemo napisati kako nema apsolutnog favorita. Četiri momčadi koje imaju iskustva igranja Lige prvaka, a najveća prednost Mostar SG bi trebao biti domaćini teren. Mostarci su mijenjali ekipu tijekom ljeta. nema tu više igrača " sa strane". Osim trenera Ivana Božovića, u klubu više nisu ni Stefan Rakić, Jovan Lazarević, Kristijan Radin, Josip Bošković i Marin Sesar. Umjesto njih, stigli su Predrag Šešelj, Marin Suton i Adnan Kalajdžić. Šešelj je u Mostar SG stigao iz tuzlanskog Salinesa, Suton iz čitlučkog Brotnja, a Kalajdžić iz gradskog rivala Zrinjskog. S pripremama za početak sezone se malo kasnilo, pa je turnir na Širokom Brijegu odnosno susret prvog kola domaćeg prvenstva poslužio kao svojevrsna provjera postojećih snaga. Na Pecari su ostvarene dvije pobjede Stuttgarter FC (7:1), Hercegovina (5:3), dok se u obranu titule prvaka krenulo domaćim trijumfom protiv Kaskade 4:2.

Na startu glavni konkurent

Kampuksen Dynamo ili KaDy kako ga često prozivaju u futsal krugovima je prošao prvi krug osvojivši u svojoj skupini sedam bodova, te je imao bolju gol razliku od Araza iz Azerbejdžana. Dinamo Plus je u Bernu uspio savladati Futsal Minervu u direktnom okršaju za prvo mjesto u svojoj. Na otvaranju turnira Mostar SG igra utakmica protiv prvaka Finske kojeg s klupe predvodi crnogorski stručnjak Vasko Vujović koji je u prošloj sezoni uzeo tri domaća trofeja. U postavi bi trebali biti Brazilac Italo, odnosno iskusni Portugalac David Parente. U domaćem prvenstvu KaDy je trenutačno na drugom mjestu s 13 osvojenih bodova i jednim porazom u pet kola.

- Cilj kluba je plasman među 16 najboljih ekipa Europe. Proteklih dana smo odradili i završne pripreme pred Glavnu rundu koja nas očekuje. Navijačima ne možemo obećati da ćemo biti prvi, ali možemo obećati kako ćemo se boriti do posljednje sekunde i zadnji atom snage da ćemo ostaviti na terenu, naglasio je prvi čovjek na klupi Mostar SG-a Mirsad Fazlinović.

Jedan od iskusnijih u ovoj postavi je i kapetan Mario Aladžić koji je također svjestan činjenice kako će se za prvo mjesto voditi velika borba.

- Da će biti lako, neće, ali vjerujem ako budemo na nivou, a nadam se da hoćemo, da ćemo ostvariti plasman u Elitnu rundu. Momčad je spremna, motiva ne nedostaje i sve je do nas. Igramo na domaćem terenu i pred domaćom publiku i to moramo iskoristiti.

Raspored utakmica skupine 8:

Srijeda 27. 10.
16.30: Hovocubo – Dinamo Plus
20.00: Mostar SG- Kampuksen Dinamo

Četvrtak 28. 10
16.30: Kampuksen Dinamo – Hovocubo
20.00: Mostar SG – Dinamo Plus

Subota 30. 10.
16.30: Dinamo Plus – Kampuksen Dinamo
20.00: Mostar SG – Hovocubo

Kopirati
Drag cursor here to close