Golijada u Serie A

U četiri utakmice pala 22 gola

Roma je u Bergamu već u prvom poluvremenu vodila sa 3-0, ali je na kraju jedva sačuvala i bod.
Sport / Nogomet | 27. 01. 2019. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 22 gola postignuta su u prve četiri nedjeljne utakmice 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva što je prosjek od 5.5 golova po susretu.

Fiorentina je na gostovanju u Veroni pobijedila Chievo sa 4-3, Atalanta i Roma su odigrale 3-3, SPAL je na gostovanju pobijedio Parmu sa 3-2, dok je Frosinone pobijedio u Bologni sa 4-0.

Roma je u Bergamu već u prvom poluvremenu vodila sa 3-0, ali je na kraju jedva sačuvala i bod. Gosti su poveli 3-0 golovima Edina Džeke (3, 33) i Stephana El Shaarawyja (40), a u posljednjim trenucima prvog dijela smanjio je Timoty Castagne. U nastavku susreta Atalanta je stigla do izjednačenja golovima Rafael Toloia (59) i  Daniela Zapate (71). Roma je ovom utakmicom prekinula niz od tri uzastopne pobjede, a Atalanta seriju od dvije slavljeničke utakmice. 

U prvom nedjeljnom susretu Fiorentina je na gostovanju u Veroni pobijedila Chievo sa 4-3, premda je od 60. minute bila s igračem manje na terenu.

Već u 26. minuti gosti su imali dva pogotka prednosti, a strijelci su bili Muriel (4) i Benassi (26). Pomoću video tehnologije sudac Chiffi poništio je pogodak Chieva u 14. minuti, ali su domaći ipak uspjeli do pogotka doći u 38. minuti, kad je glavom precizan bio Stepinski.

U drugom poluvremenu Benassi je zbog namjernog igranja rukom i sprečavanja pogotka zaradio izravan crveni karton u 59. minuti, ali minutu poslije je 39-godišnji domaći kapetan Sergio Pellissier realizirao kazneni udarac za izjednačenje, prenosi Hina.

Fiorentina je opet povela u 79. minuti pogotkom Chiese. Samo šest minuta poslije Pellissier je opet dobio priliku iz kaznenog udarca, ali je njegov udarac obranio vratar Fiorentine Lafont. U sljedećem napadu Fiorentine Chiesa je ponovno poslao loptu u mrežu za vodstvo 4-2. Chievo je prijetio do kraja dvoboja, Đorđević je postigao gol za smanjenje zaostatka, ali domaća momčad nije došla do izjednačenja.

Frosinone je priredio iznenađenje pobijedivši na gostovanju Bolognu sa 4-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Strijelci za goste bili su Ghiglione (18), Ciano (21, 75) i Pinamonti (52).

Gostujuću pobjedu ostvario je i SPAL pobijedivši Pamu sa 3-2 premda je domaćin vodio s dva gola razlike.

Parma je povela 2-0 golovima Inglesea (11-11m, 53), no SPAL je okrenuo rezultat postigavši tri gola u zadnjih 20 minuta, a strijelci su bili Valoti (70), Petagna (75) i Fares (87). 

Večeras se još sastaju Torino - Inter (18.00) i Lazio - Juventus (20.30), a u ponedjeljak će snage odmjeriti Empoli i Genoa.

Na ljestvici vodi Juventus sa 56 bodova, Napoli ima 48, a Inter 40 bodova.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close