Pomor trenera

U brazilskoj prvoj ligi klubovi u 18 kola promijenili isto toliko trenera!

Od dvadeset brazilskih prvoligaša jedino Gremio i Internacional iz Porto Alegrea, kao i Cruzeiro Belo Horizonte nisu mijenjali šefa stručnog stožera. Najnovija trenerska glava je Jorginhova koji se u Vascu da Gami zadržao tek deset utakmica
Sport / Nogomet | 14. 08. 2018. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi iz Premier lige BiH poznati su po lakoj ruci kada se radi o trenerima, a najsvježiji je slučaj Ante Miše, kojega je Zrinjski poslao doma nakon dva mjeseca rada u mostarskom klubu.

Međutim, generalno gledano, postoje i mnogo jače lige na svijetu koje su istinsko minsko polje za trenere. Eklatantan je primjer brazilska elitna divizija u kojoj je do sada izvršeno čak 18 promjena trenera, a tek se bliži kraj polusezone.

Od dvadeset brazilskih prvoligaša jedino Gremio i Internacional iz Porto Alegrea, kao i Cruzeiro Belo Horizonte nisu mijenjali šefa stručnog stožera. Najnovija trenerska glava je Jorginhova koji se u Vascu da Gami zadržao tek deset utakmica u svim natjecanjima, zabilježivši četiri pobjede.

Prvenstvo je u Brazilu počelo sredinom travnja, a već do stanke zbog Svjetskog prvenstva trećina trenera morala je napustiti svoja radna mjesta. Za vrijeme mirovanja prvenstva, četiri su trenera također promijenjena. Nakon svjetskog prvenstva sezona je nastavljena 18. srpnja, a do sada je već smijenjeno osam trenera.

Dakle, uoči polusezone brazilska liga je na dobrome putu da dostigne rekord iz 2015. godine kada su u tijeku prvenstva zabilježene 32 promjene trenera.

Inače, nakon 18 odigranih kola, na vrhu tabele je Sao Paulo, ispred Flamenga i Internacionala.

Kopirati
Drag cursor here to close