Premijer liga BIH

Tuzla City protiv Zvijezde 09 jača za Stjepanovića

Utakmica Tuzla City - Zvijezda 09 igra se u subotu od 17 sati.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 17:15 Ferna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri uzastopna poraza, od kojih posebno boli minuli protiv Zrinjskog, u kojem je mostarski tim sretno došao do bodova, u Tuzla Cityju najavljuju kraj "crne serije".

 U subotu na Tušanj stiže Zvijezda 09, također novajlija u ligi, i ekipa koja dosad nije ostvarila pobjedu.

 Šef stručnog stožera "plavih" Slobodan Starčević ohrabren je oporavkom „radilice“ Nemanje Stjepanovića i nada se da će u subotu biti starter.

 ''Cijeli tjedan trenirao sam normalno. Nadam se da će tako ostati i da ću u subotu ponovo zauzeti svoje mjesto u veznom redu ekipe Tuzla Cityja'', kaže Stjepanović za Fenu.

 Iskusni igrač ozlijedio se u susretu sa Slobodom. Izašao je već u 35. minuti što se osjetilo u igri njegove ekipe. Nije ga bilo protiv GOŠK-a u Gabeli, kao ni protiv Zrinjskog. Pokušao je s nezaliječenom povredom pomoći svom timu protiv Željezničara, ali je u 64. minuti zamijenjen.

 Zdravstveni i "kartični" bilten Starčevićeve ekipe puno je bolji, jer su svi igrači na raspolaganju. 

 Debitanti u Premijer ligi sastali su se u Ugljeviku u prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva i tada je Tuzla City pobijedio rezultatom 3:0.

 No, sada je utakmica s mnogo većim ulogom, jer su u pitanju „bodovi života“. Tuzla City ima četiri osvojena, a Zvijezda 09 bod manje iz tri remija. 

''Veoma nam je bitna utakmica sa Zvijezdom 09. Moramo konačno da prekinemo negativan niz, da pobjedom vratimo samopouzdanje i popravimo bodovni saldo. Očekujem tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe da je dobijemo i pokažemo da imamo kvalitetan tim'', poručio je Stjepanović. 

 Utakmica Tuzla City - Zvijezda 09 igra se u subotu od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close