Željezničar ili neki drugi klub?

Turski bogataš Ali Koç​ želi kupiti klub na Balkanu

Uspješni biznismen prije pandemije koronavirusa izrazio je želju za kupnjom jednog od klubova na Balkanu, a za tu operaciju bili su zaduženi Rumunji, komentator Florn Prunea i bivši izbornik te zemlje Ioan Lupescu.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski biznismen i dugogodišnji predsjednik Fenerbahçea Ali Koç želi kupiti zasad neimenovani klub na Balkanu. Ali očito nije najbolje upoznat sa situacijom na tržištu pa radi određene konzultacije s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, pišu turski mediji. Prema slobodnim procjenama Ali Koç je "težak" nekih milijardu američkih dolara zahvaljujući uspješnom poslovanju najvećeg turskog industrijskog konglomerata Koç Holding.

Od lipnja 2018. godine Koç je predsjednik sportskog društva Fenerbahçe, a najnovije vijesti iz Turske sugeriraju da želi uložiti u novi projekt.

Uspješni biznismen prije pandemije koronavirusa izrazio je želju za kupnjom jednog od klubova na Balkanu, a za tu operaciju bili su zaduženi Rumunji, komentator Florn Prunea i bivši izbornik te zemlje Ioan Lupescu. Projekt je zapeo pojavom virusa Covid-19, ali Koç nije odustao od svoje želje, a navodno je dio njegova plana i dovođenje nekoliko igrača s prostora bivše Jugoslavije.

U momčadi Fenerbahçea je već Slovenac Miha Zajc, a ljetos su stigli Bosanac Edin Džeko, Hrvat Dominik Livaković i Srbin Dušan Tadić, koji su formirali malu "ex-Yu" koloniju u svlačionici stadiona Şükrü Saracoğlu. Navodno je Koç već razgovarao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, dobio je pozitivne povratne informacije, a dvojica nogometaša su mu preporučila određena klupska imena.

U takvoj situaciju ne bi bilo iznenađenje da recimo jedan od mogućih klubova s ovog prostora bude Željezničar, s obzirom na to da je Džeko upravo ponikao u tom klubu koji posljednjih godina ima velikih financijskih problema. Pitanje je kako razmišlja Tadić, koji je njegov favoriti. Politički morat će ostvariti neki konsenzus između najvećih zvijezda Fenera u ovom trenutku.

Kopirati
Drag cursor here to close