Kritizirao igrače

Turci ostali bez izbornika prije utakmice protiv 'vatrenih'!?

Agencija također nagađa da bi TFF mogao vratiti bivšeg izbornika Abdullaha Avcija ili čak potpisati ugovor s bivšim izbornikom Njemačke Joachimom Loewom.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski nogometni savez odlučio je raskinuti ugovor s izbornikom Stefanom Kuntzom nakon što je Nijemac kritizirao svoje igrače poslije poraza u prijateljskoj utakmici od Japana prošli tjedan, objavila je u nedjelju novinska agencija Demiroren (DHA).

Nakon 2-4 poraza od Japana u utorak, Kuntz je odgovorio na pozive navijača da podnese ostavku, rekavši da njegovi igrači moraju više raditi i da on ne bi trebao preuzeti svu krivnju.

''Na kritike se ne odgovara u intervjuima''

Kuntz je kazao da njegovi igrači trebaju odgovoriti na kritike na terenu, a ne "u intervjuima nakon utakmice", dodajući da je uznemiren što njegovi igrači ne pružaju najbolju izvedbu.

DHA je rekao da su Kuntzovi komentari pokvarili odnose s Turskim nogometnim savezom (TFF), koji ga je u nedjelju obavijestio da se razilaze. Agencija je također izvijestila da će Kuntzov ugovor, koji ističe nakon Eura 2024., biti poništen, piše Hina.

Tijekom vikenda nije bilo službenog priopćenja TFF-a o tom pitanju. DHA je rekla da će savez objaviti ovaj potez u utorak.

12 od 20

Kuntz, bivši njemački napadač koji je također igrao za turski klub Besiktas, postavljen je za izbornika Turske u rujnu 2021. nakon što je vodio njemačku reprezentaciju do 21 godine do naslova europskog prvaka 2017. i 2021. Dobio je 12 od svojih 20 utakmica otkako je preuzeo klupu Turske, u tri je odigrao neriješeno, a pet je izgubio.

Prema DHA, reprezentaciju bi na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024. protiv Hrvatske 12. listopada mogao voditi Kuntzov pomoćnik, Kenan Kocak. Agencija također nagađa da bi TFF mogao vratiti bivšeg izbornika Abdullaha Avcija ili čak potpisati ugovor s bivšim izbornikom Njemačke Joachimom Loewom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close